U Šipovu nisu mogli zaželiti ljepši rođendan! Osnovani 18. juna već sada daleke 1972. godine, Gorica četiri i po decenije korača fudbalskim trnjem, nekada uspješno, nekada nešto manje, ali korača! Ovog ljeta dočekali su svoje i konačno probili barijeru zvanu “bundesliga”, i kao šampioni Područne lige Banjaluka plasirali su se na regionalni Zapad. Rođendan i titula, fešta na Adi Sokočnici uz žubor Plive, poneka pjesma, zagrljaj i obećanje da se “ratnički” put Gorice neće zaustaviti, i da je svaka pomoć dobrodošla, kako od opštinskih vlasti, tako do privatnog kapitala, da bi se poguralo čedo Šipova, jedini fudbalski kolektiv ove regije. Na proslavi igrači, veterani, simpatizeri, predstavnici lokalne vlasti, a svima puna usta Gorice. Plan je da se ide dalje!

Jesmo napravili lijep uspjeh, ali bilo bi šteta da sada posustanemo. Animirali smo Opštinu, na našim utakmicama bude i po nekoliko stotina gledalaca, a mogu misliti kakav će interes vladati u višem rangu. Želja je i izgradnja tribine, kako bi zaokružili naš stadion, a igrački nastojaćemo da se pojčamo sa dva -tri igrača, koji su iz naših krajeva, ali koji nešto znače i na fudbalskom nebu Srpske. Ako se sve kockice poslože, zašto ne bi napali i Drugu Ligu RS. Imamo mladu, poletnu ekipu, željnu nadigravanja i nikome nećemo pružiti ruku prije nego što se pomuči na terenu da nas savlada, a naša želja je da takvih bude što manje – poručio je Grujo Malinović, član Upravnog odbora FK Gorica, ali i čovjek koji je bio motor pozitivnih promjena u klubu.

Među zvanicima i legende kluba, Jefto Keleč, Željko i Duško Sakan, Pavo Muždeka….. srećni, jer su i oni ugradili barem jedan kamen u 45 godina Gorice.

Imali, ili ne neku funkciju, uvijek smo uz klub. Gorica će u Šipovu uvijek biti ispred pojedinca. Ima i zlonamjernih, ali njima ne treba pridavati pažnju, već okretati se maldosti i ovim momcima, koji su nas obradovali, kao rijetko ko. Siguran sam da ćemo ponosno predstavljati Šipovo u svim sredinama, a isto tako da ćemo biti uzorni domaćini svima onima koji dođu kod nas. Kad me pitate za rezultat? Ma, on je najmanje važan, kad god se igra utakmicu u Šipovu, to je naša pobjeda. Iza nas su teški momenti, opstali smo i zajedničkim snagama napravili mnogo. Plakao bi od sreće, da me nije sramota ove dječurlije – kaže Jefto Keleč, legendarni golman Gorice iz 70-ih, i 80-ih godina prošlog vijeka.

I, tako Pliva teče, a sanjom i Gorica. Hoće li imati snage da uplovi na drugoligaški Zapad, vidjećemo vrijeme je pred nama, ali želju im ne može i ne smije niko oduzeti, jer malo je fudbalski kolektiva koji odišu skromnošću, ali i optimizmom kao što je Gorica, a takve treba njegovati i čuvati,…