Više od 12 časova u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske u Banjaluci “vršljala” je republička inspekcija. Kako smo nezvanično saznali, odnijete je hrpa materijala, i nađeno isto toliko nepravilnosti u radu ove asocijacije.

Ono što je veliki kamen spoticanja jeste registracija RSRS koji se u Ministartvu omladine i sporta vodi od 2003. godine, i u kojem su odgovorna lica Rade Unčanin i Tihomir Gligorić! Na to pet godina kasnije dodat je još Elvis Jaćimović kao generalni sekretar, i to je sve što se tiče odgovornih lica za rukometni sport Srpske!

Uvidom u papirologiju republička inspekcija je naložila RSRS 26. decembra 2014. godine u redovnoj kontroli da se promjene odgovorna lica u roku od 30 dana. Međutim, sve što je promjenjeno jeste 8. aprila 2015. godine, kada je u Osnovnom sudu u Banjaluci dodat još predsjednik Zdravko Miličević.

To znači da RSRS počiva na registiraciji iz 2003. godine i po svemu sudeći sve odluke današnje garniture u RSRS mogle bi biti proglašene ništavnim!

Takođe, jedna od tema inspektora bio je i Zapisnik sa Skupštine RSRS održane 8. juna u Derventi, a koji nije potpisao predsjednik Skupštine Mile Radmilović, jer je smatrao da su neke tačke u međuvremenu promjenjene u odnosu na ono što se dešavalo na samoj Skupštini. Zapisnik je ovjeren sa potpisom u elektronskoj formi , što je takođe Krivično djelo!!!

Šta će se dešavati u narednim danima, ostaje da se vidi, sa nestrpljenjem će se očekivati inspekcijski izvještaj, ali po svemu sudeći aktuelnoj garnituri je poslije svega odzvonilo…..