Po završetku utakmice u Krupi na Vrbasu rijetko viđen gest. Kapiten Borca Boris Raspudić ušao je u svlačionicu i čestitao fudbalerima Krupe na pobjedi. I dok su Krupini igrači slavili, kada su ugledali Raspudića, na trenutak euforija je stala: “Boka, Boka”… povikali su igrači Krupe.

– Prije svega otišao sam u svlačionicu Krupe zbog povrede Koljića, jer morao je izaći iz igre nakon duela sa mnom. Igrali smo zajedno, znamo smo odlično, ljudski je da vidim šta je i kako je. Onda sam i čestitao fudbalerima Krupe. Pa, ovo je sport, i zašto ne bi tako razmišljali. ne znam šta u mom potezu ima nešto loše – poručio je Raspudić.

Na naše pitanje, da li bi mu možda neko mogao zamjeriti na tom potezu iz njegovog tabora, borčevo “hrabro srce” imalo je jasan odgovor:

– Ko može da mi zamjeri? Šta sam ja to loše uradio? Ako je nekome problem što sam ušao čestitao momcima pobjedu, i pitao Koljića za koljeno, nek se ubije odmah!

Hrabar potez, kamo sreće da ih je više u našem fudbalu, sve bi nam bilo bolje, jer sport je sastavljen iz pobjeda i poraza. Danas se radujemo, sutra tugujemo, a veliki trebi biti i u jednom i u drugom….

Taj sportski potez kapitena Borca Borisa Raspudića vidi se i na našem snimku: