Za novog direktora Nove banke imenovan je Goran Avlijaš, dosadašnji zamjenik predsjednika Uprave, saopšteno je iz ove banke.
Dosadašnji direktor Nove banke Milan Radović smijenjen je sa te pozicije na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Nove banke.

-Nadzorni odbor Nove banke AD Banjaluka na današnjoj sjednici prihvatio je informaciju da je predsjednik Uprave ove banke Milan Radović, na opštim izborima održanim u oktobru, izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nadzorni odbor je jednoglasno odlučio da se sva ovlaštenja predsjednika uprave Nove Banke prenose na njegovog zamjenika – saopšteno je iz ove banke.

Avlijaš u Novoj banci radi od 1999. godine kao direktor Filijale Banjaluka, a od marta 2010. godine član je Uprave i zamjenik predsjednika Uprave.

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici razmatrao i finansijske rezultate banke za 10 mjeseci ove godine i konstatovao da je Nova banka postigla najbolje finansijske rezlutate od osnivanja i da ima snažnu i stabilnu poziciju.

Radović je za portal “Srpskainfo” potvrdio da ga je danas sa pozicije direktora Nove banke, u kojoj je najveći vlasnik, smijenio Nadzorni odbor.

-Tražili su od mene da podnesem ostavku zbog političkih razloga, ali nisam na to pristao, jer sam Nadzorni odbor još u martu upoznao o svom političkom angažmanu. Pošto sam odbio da podnesem ostavku, smijenili su me – rekao je Radović.

On je naveo da ga je ova odluka iznenadila, ali nije želio da govori na koje konkretne političke razloge se pozvao Nadzorni odbor.

Radović ističe da ova odluka nije konačna i da se o njoj mora još izjasniti Skupština akcionara. Radović je najveći akcionar u Novoj banci sa oko sedam odsto učešća, a drugi najveći akcionar je Interpromet Novi Grad, uvoznik lijekova.

Radović je dodao da neće odustati od svog političkog angažmana. Na proteklim opštim izborima Radović je bio kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.