Radnik je oborio na pleća šampiona BiH Zrinjski (2:1) i tako sa sedam bodova smješi se sa vrha tabele Premijer lige BiH. Rezultat je identičan onom od prije dva mjeseca, kada su slavili mostarci, ali vrijeme za naplatu stiglo je vrlo brzo…

Treba napomenuti da je duel odigran u tropskim, ali nehumanim uslovima za igru, jer termometar u Bijeljini je pokazivao na početku utakmice +40! Svaki komentar je suvišan….

A na terenu, s obzirom na okolnosti, dobra partija i jednog i drugog tima. Ševko Okić je  već u prvoj minuti zaprijeti golu “plemića”, ali Pirić je bi siguran.

U 24. minutu poslije kornera pokušao je Bilbija, ali je bio neprecizan.

Radnik je do gola stigao u finišu prvog poluvremena, kada je Srećković udarcem sa osam metara matirao Pirića za 1:0.

Zrinjski je do poravnanja stigao u 59. minutu, a pogodio je Barišić poslije kornera, prethodno je Stojkić iz slobodnog udarca odlično gađao, ali Lučić je paradom izbacio loptu u korner.

Trenutak odluke dogodio se u 84. minutu kada je Glišić pogodio sa 11 metara za veliko slavlje u srcu Semberije. Ne pada šampion svaki dan…

RADNIK – ZRINJSKI 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Srećković (45), 1:1 Barišić (59), 2:1 Glišić (84, penal) Stadion: Gradski. Gledalaca: 1.000. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Pomoćnici: Senad Ibrašimbegović (Travnik) i Bojan Maksimović (Modriča). Delegat: Franjo Grganović (Travnik).

 Radnik: Lučić, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Hodžurda, Đurić, Okić, Šerbečić, Merajić.

Zrinjski: Pirić, Galić, Barišić, Jović, Pezer, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Filipović, Bilbija.