Utakmica između dvije Sloge, srbačke i trnske trebala je biti spektakl u najavi na otvaranju drugoligaškog Zapada. Međutim, cijeli meč je protekao u centralnoj figuri susreta Dušku Puvači, arbitru iz Novog Grada koji se svojski trudio da preuzme primat od onih koji bi to trebali biti, samih igrača! I uspio je u tome, nasreću svoju, ili žalost svih onih koji su bili na stadionu u Srpcu….

U prilično mirnoj utakmici dodjelio je 7 žutih i dva crvena kartona, i to oba već nakon prvih 15 minuta susreta! Loše procjene, prije svega zbog lošeg kretanja, greške kod prekršaja, i na kraju iritiranje igrača oba sastava pratili su ovaj duel svih 90 minuta, pa je pravo čudo da je uspio privesti kraju mirno susret. Na kraju gosti iz Trna imali su mnogo veće primjedbe na suđenje Puvače, jer kod rezultata 0:0 po mišljenju svih nije svirao klasičan jedanaesterac za goste! Biće zanimljivo vidjeti kakvu će mu ocjenu dati kontrolor Željko Marić, ali i kako će sve proteći kod novog “gledača kaseta” Željka Dragojevića.

Već sada je jasno svima da glupom suspenzijom PFS Banjaluka i njihovih kadrova FSRS je ušao u problem, koji je sam napravio i već sada se može tvrditi da je takmičenje neregularno, jer pojedine sudije vodile su po dvije utakmice istog kola u razmaku od samo nekoliko sati (Railić).

I na kraju, ono što je trebalo biti na početku teksta, rezultat duela između dvije Sloge bio je 1:0 za srbačku….