Od kada je 2014. godine stigao u grad na rijeci Ukrini, te obukao dres popularnih derventskih “krojača”, Vladanko Komlenović postao je glavna karika u veznom redu Tekstilca, ili kako to pravi ljubtelji fudbala vole da kažu “fudbalski mozak” ekipe.

Za ovog vezistu, nema izgubljene lopte i u svakoj utakmici bez obzira koji je rezultat, on daje svoj maksim svih 90 minuta. Nagarada za to stigla je od svih Dervenćana, gdje je proglašen za najboljeg sportistu u muškoj konkureniccii za 2017. godinu.

 -Velika mi je čast što sam dobio ovu nagradu za najboljeg sportistu Dervente. Ovo nije samo nagrada za mene, nego zna cijeli tim, a posebno za moje siagrače, stručni štab i ljude iz kluba. Već četvrtu godinu u kontinuitetu pružamo dobre igre, te najbolji način predstavljamo ovaj grad – ističe popularni Komi.

Sigurno da je Vladanko i jedan pravi  primjer i motivacija mladim igračima, koji polaka stasavaju i igraju u prvom timu. Dokaza da je popularni Komi pravi vaspitač mladih nada, jeste i to da je u dobio UEFA B trenersku licencu.

 -Već drugu godinu radim sa kadetim u klubu, a imam želju nastaviti raditi sa mladim nadama kluba i u budućnosti. Za razliku od nekih ranijih godina, u klubu imamo sve mlade selekcije i kojima se posvjećuje posebna pažnja – dodaje Komlenovič.

On je istako da klub mora u godinama koje dolaze, stvoriti što više talentovanih klinaca koji trebaju zaigrati u prom timu.

Tokom svoje karijere ovaj dvadesetdevetogodišnjak nosio je dres srbijanskih klubova Mladosti iz Lučana i Zemuna, te je branio boje najvećih kluba kako u Srpskoj tako i u BiH, Modriče Maksime i Radnika iz Bijeljine.

“Radio Derventa”