Iako je temperatura u Doboju bila oko nule na stadionu Luke bilo je toplo. Višu  temperaturu na stadion pokraj rijeke Bosne donio je optimimizam fudbalera, Stručnog štaba i rukovodstva crveno- bijelog tabora.

– Na prvu prozivku javilo se 27 fudbalera , uglavnom onih  koji su završili jesenji dio prvenstva. Oslonac na vlastite snage je u prvom planu a ekipi je priključeno i nekoliko novajlija kao i fudbalera iz omladinskog pogona. Nova imena u Slogi su: Nemanja Kojić (Borac Šamac), Marko Drakul (Mladost Gacko), Bojan Ćebić (Podrinje Janja), povratnik, a očekujemo dolazak još dva do tri  fudbalera iz okruženjama. U kombinaciji su  Dario Blagojevića (Pridjel D.) , DraženGostić (Hajduk Paklenica), a možda  se pojavi i neko zvučnije fudbalsko ime sa optimizmom govori Vedran Sofić, šef Stručnog štaba, u koga  Uprava kluba ima puno povjerenje a uz njega je i Dalibor Stefanović, pomoćnik i trener golmana.

Jesenji dio prvenstva Sloga je završila u donjem dijelu prvenstvene tabele. Međutim….

– U prvenstvenu sezonu ušli smo u sasvim izmijenjenom sastavu jer smo ostali  bez  petorice  fudbalera koji su našli  bolje uslove u drugim klubovima. Morali  smo da se oslonimo na mlade snage i nekolicunu iskusnijh  fudbalera predvođenih Borislavom Lukićem i Sašom Blagojevićem. Ipak, nije za naa bilo tragično što smo jesen završili u donjem dijelu tabele. Sada očekujemo da sa iskustvom koje su stekli mladi i naravno pojačanjima,  krenemo stazom uspjeha u proljćnoj sezoni   a  naš cilj je da završimo na sedmom mjestu, kategoričan je mladi fudbalski stručnjak Sofić.

Kada su u pitanju ispunjavanje obaveza prema fudbalerima  i stvaranje što boljih i kvalitetnijih uslova za rad zadužena je Uprava kluba koju predvodi Zlatko Spasojević, predsjednik.

– Kao što smo i planirali krenuli smo sa pripremama na vrijeme a sve obaveze prema fudbalerima su ispunjene. Ujedno, zimsku pauzu iskoristili smo da ojačamo ekipu sa fudbalerima na pozicijama koje su u jesenjem dijelu pokazale nedostatke. Kao što se vidi doveli smo fudbalere koji će,  ukoliko ispune kriterije Stručnog štaba, biti od velike koristi a to znači da će proljeće biti u znaku Sloge, ističe Spasojević.

Fudbaleri Sloge kompletne pripreme obaviće na svojim Lukama bez obzira na vremenske prilike.

– Pripreme ćemo obaviti  na našem terenu a prvih sedam dana treniraćemo dva puta dnevno. Sa test utakmicama krećemo 14. februara a prvu utakmicu igramo sa  ekipom TOŠK iz Tešnja a zatim  slijede Tekstilac Kort,  Borac iz Šamca,  te Budućnost  iz Banovića, Srebrenik,  kaže Sofić.

Pored optimizma svih na početku priprema ostaje gorak ukus posmatrača da izuzev predsjednika i sekretara FK Sloga na prvoj prozivci nije bilo prisutnih ostalih članova iz Uprave  kluba. Zšto, to oni samo znaju!