Tragom pisma RK Sloga pokušali smo saznati više detalja o prelaznom roku i registraciji igrača u RSRS i RSBiH.

Prvo šta nam je zapelo za oko je zvanican dokument sa sajta RSBiH koji obavještava klubove i igrače o prelascima u periodu 01.07. do 31.07.2017.godine.

Interesantno je da u preambuli dokumenta nije nigdje napisano na osnovu koje i čije odluke je bio prelazni rok, a naročito koji propisi i koji Pravilnik reguliše ovu oblast.

Ovo je naročito važno zbog procedura i rješavanja eventualnih sporova oko mogućih prelazaka igrača.

Zanimljivo je da je dokument potpisan sa Registraciona komisija. Ne želeći da vrijeđamo bilo čiju inteligenciju, nije nam jasno da ljudi zaposleni u Savezu nisu informisani da je 10. juna 2017. godine usvojen novi Statut RSBiH i da ta komisija više ne postoji.

Nova tijela su Komisija za status i transfer igrača i Arbitražna komisija.

Jedan od članova Registracione komisije RS BiH Čedo Đukić potvrdio nam je da ovo tijelo još uvijek se nije sastalo.

– Imamo mi komisiju, ali nema saveza! mene kao člana Registracion komisije još niko nije zvao, iako iskreno očekujem poziv, jer mi i radimo 7-10 dana po završetku prelaznog roka. Međutim, do sada smo imali barem kontakte, ovaj put ništa, ali s obzirom da je Savez tek formiran, vjerujem da će tehnički sekretar to sve odraditi da ipak naša komisija se sastane i odradi sve ono što je potrebno  – potvrdio je Čedo Đukić.

Ostaje nejasno na osnovu koga i čije odluke je uopšte odrađen prelazni rok, ali već sada je jasno da to nisu čista posla….