Vukašin Benović je prošlog ljeta najavljen kao veliko pojačanje, ali povreda ga je odvojila od zelenog terena mnogo više nego što se očekivalo, pa bi iskusni defanzivac tek sada uistinu mogao opravdati status igrača koji bi trebao biti prevaga na zelenom terenu.

-Da, istina je da već odavno treniram u punom intenzitetu i da se osjećam sjajno. Mogao bih reći da sam jedne kompletne pripreme već prošao – kroz smijeh govori Ugljevičanin sa najdužim stažom u Premijer ligi BiH i nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

– Sa nestrpljenjem očekujem početak priprema, a kasnije i nastupe u dresu svog novog kluba. Ne krijem da sam oduševljen odnosom predsjednika, ali i svih ljudi okupljenih oko njega prema meni. Iako sam se skoro potpuno bio oporavio na kraju prošle polusezone, na njihovo insistiranje, nismo ništa rizikovali sa preuranjenim nastupima, nego smo debi ostavili za ovu polusezonu. Imao sam veliku podršku u jednom teškom momentu za mene i jedva čekam da se svojim igrama odužim za to. Sudeći prema onome što sam vidio, itekako se imamo čemu nadati u drugom dijelu. Želim biti dio ekipe koja će napraviti istorijski uspjeh – plasman u Premijer ligu – poručio je Benović. 

Zadovoljan je i prvi čovjek jesenjeg vicešampiona Srpske Zlatko Krbanjević.

– Mi Benovićeve fudbalske kvalitete izuzetno dobro poznajemo. Poznaje ih, doduše, i cijela fudbalska BiH. Riječ je o igraču od koga puno očekujemo u nastavku prvenstva. Donijeće on sigurno dodatnu čvrstinu i kvalitet u našu ionako odličnu odbranu. Ono što je mene lično najviše oduševilo jesu njegovi ljudski kvaliteti koje je pokazao u toku prošle polusezone, koja je bila izuzetno teška za njega, ali i u toku pregovora o dolasku u naš klub. Želim mu puno sreće u nastavku sezone i da se zajedno sa svima nama raduje tituli prvaka Republike Srpske – optimistički je poručio Zlatko Krbanjević.