Škola fudbala „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva, krajem juna mjeseca osvojila je Međunarodni fudbalski turnir „Balaton Trofej 2018“, koji je održan u Šiofoku, u Mađarskoj. To je uspjelo 11-godišnjacima iz ove škole, u jakoj konkurenciji 120 ekipa iz 14 evropskih država.

Inače, ova generacija, u proteklih nekoliko godina ostvaruje značajne rezultate, ne samo na području BiH i zemalja okruženja, nego i u inostranstvu.

To je bio povod da predsjednik Skupštine opštine Pelagićevo, Slavko Tešić organizuje prijem za male fudbalere i na taj način iskaže svoju zahvalnost za promovisanje opštine Pelagićevo.

–  Ovi mladi fudbaleri su ponos Pelagićeva, jer su nebrojeno puta pokazali da su supertalentovana generacija, koja gdje god igra, bilo u zemlji ili inostranstvu, kući se bez pehara nevraća. Mi, kao lokalna zajednica, trudimo se da ulažemo u mlade naraštaje, kakva je i ova generacija, ali i druge u sklopu Škole fudbala „BAAP Evrogol“, jer su oni istinski ambasadori u svijetu, ne samo opštine Pelagićevo, nego i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kaže predsjednik Skupštine opštine Pelagićevo, Slavko Tešić.

U rukovodstvu škole ističu da brojni rezultati nisu slučajni, jer se godina kvalitetno radi, a da uspjeh ne može izostati.

– Zadovoljstvo je raditi sa djecom, koja pored svog nespornog talenta, uz jedan kvalitetan i stručan rad, postižu rezultate vrijedne pažnje. U 2015. godini bili smo najbolji na turniru u Minhenu, 2016. godine podigli smo pobjednički pehar u poljskom Vroclavu, prošle godine bili pobjednici u Beču, a ove godine, pobjeda u Mađarskoj je samo nastavak jedne sjajne serije uspjeha na međunarodnoj sceni, ističe Vojo Sajlović, sportski direktor ŠF „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva.

Mali fudbalski velemajstori, na prijemu, nisu puno bili rječiti,  za razliku od fudbalskog terena, gdje su imali šta da kažu i pokažu.

– Uspjeli smo u izuzetno jakoj konkurenciji u Šiofoku, u Mađarskoj, stignemo do prvog mjesta. Cijela ekipa je dala svoj maksimum i zasluženo smo bili najbolji, a na kraju finala aplauz cijelog stadiona je potvrda toga, veli Luka Filipović, kapiten pobjedničke ekipe turnira u Mađarskoj.

Škola fudbala „BAAP Evrogol“ okuplja djecu uzrasta od 8 do 14 godina, a od jesenas imaju i Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK „Crvena zvezda“ iz Beograda.