Fudbalski klub Polet iz Elezagića u opštini Gradiška proslaviće u subotu, 9.novembra  jubilej, 60.godina postojanja kluba. Svečanost će biti održana u Domu kulture u Rogoljima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Elezagići i član Uprave FK Polet Bojan Živković,  istakao je da je klub osnovan 1959. godine i da su osnivači bili Duško i Jovo Klincov.

– Prvu postavu kluba činili su, između ostalih  Pero Vukelić, Lazar Pavić, Stojan Antić,a najbolji igrač je bio Mile Jotić koji je bio zadužen i za pravljenje lopti – podsjetio je Živković i dodao da je klub radio sve do 1992., kada zbog ratnih dešavanja prestaje sa radom.

Živković je naglasio da je Polet, ponovo aktiviran 1996.godine, a nedugo zatim je prešao u viši rang takmičenja.

– Od 1996.ponovo nastavljamo takmičenje u Opštinskoj ligi Gradiška. Predsjednik kluba je bio Mile Gavrlilović, a trener Mile Mirjanić. Tada osvajamo prvu mjesto i plasiramo se u Međuopštinsku ligu, gdje ostajemo sve do 2006.godine – rekao je Živković.

Živković je naglasio da je zahvaljujući igračima, trenerima i prijateljima, Polet opstao svih ovih godina i dodao da imaju veliku podršku lokalne uprave.

– Mi smo uz pomoć lokalne uprave, sadašnjeg gradonačelnika Zorana Adžića i narodnog poslanika Ognjena Žmirića renovirali klupske prostorije – istakao je Živković.

Predsjednik kluba Mladen Vučković, rekao je da se klub trenutno takmiči u Opštinskoj ligi i da je takmičenje u prvom dijelu sezone završio na drugom mjestu prvenstvene tabele i da su 25 utakmica odigrali bez poraza.

Vučković je istakao da su im ambicije da se do kraja sezone plasiraju na prvo mjesto,a kasnije i u viši rang takmičenja.