Proteklog vikenda, na drugoligaškom “zapadu”, fudbaleri Mladosti iz Donje Slatine rutinski su slavili u Novom Gradu protiv domaće Slobode sa 2:0. Ništa neuobičajeno, jer četa trenera Nihada Kadića je objektivno puno kvalitetnija od Novljana, koji su upisali 11 poraz u 12 odigranih utakmica.

Međutim, “svemoćni” Dragan Aranđić – Kalimero, predsjednik Mladosti i član Izvršnog odbora FSRS je sve dogovorio da se daju bodovi domaćinu i sve bi to bilo u redu da je rekao svojim fudbalerima.

– Domaćin je razdragan dočekao fudbalere Mladosti, jer je sve “dogovorio” sa Kalimerom, koji, zanimljivo, nije bio, iako je, do ove utakmice, na svim mečevima svoje ekipe bio prisutan. Gostujući fudbaleri nisu znali za bilo kakav dil.  Kada su nazvali predsjednika Kalimera, “vadio” se nemuštim opravdanjima, ali su na kraju fudbaleri prelomili i odigrali utakmicu, kako i treba i sasvim zasluženo pobijedili. To je izazvalo veliki potres u klubu iz sela nadomak Šamca, jer Kalimero neprašta neposlušnost, pošto je dobio veliki minus “odozgo”, pa je pitanje koliko će jagnjećih brigada ili divizija biti potrebno da se “nemili” incident izgladi, ističe naš izvor.

Zanimljivo je da Kalimero nije “pustio” utakmicu komšijama iz Šamca, ali je zato imao namjeru “bratskoj” Slobodi iz Novog Grada.

U kom nam pravcu fudbal ide nije ni čudo, kada nam svakojaki likovi “kroje” fudbalski razvoj.