Spektakularnom finalnom večeri spuštena je zavjesa na međunarodni turnir “Derventa Nektar futsal 2017”. Sve je izgledalo sjajno, onako kao i ranijih godina, kada je ova smotra u pitanju.

Čovjek koji sebi ima pravo dati oduška nakon svega svakako jeste Dejan Plisnić, dugogodišnji rukovodilac ovog turnira, i najveći krivac što je Derventa pomalo nenadano, ali sasvim zasluženo preuzela primat najjače smotre malog fudbala u zimskom periodu, ne samo u regionu, već i šire!

Umor i zadovljstvo su se pomiješali. Nije bilo lako, veliki posao je iza nas, ali najvažnije da su svi zadovoljni, a da je iz Dervente otišla prava slika u region, ali i svijet. Čini mi se da je turir u senirskoj konkurenciji bio izuzetno jak, nikada jači, i na kraju zaslužen trijumf ekipe iz Šapca – započinje priču Plisnić, pa se okreće statistici, iz koje je izvadio svega po malo:

– Oko 150 ekipa je učestvovalo, kada to pomnožite sa deset igrača, znači da je parketom u Derventi prodefilovalo oko 1.500 igrača i igračica. Zanimljivost jeste da otkako se igra po futsal pravilima, 12 godina unazad, samo jedan igrač je dva puta zaredom osvojio turnir, a to je Nikola Josimović, ali  sa dvije različite ekipe. Da li će neko od ovih sljedeće godine uspjeti vidjećemo. Isto tako Brazilac Tales prvi je igrač u istoriji Dervente koji je ujedno najbolji strijelac i najbolji igrač! Raritet, ali i podatak koliko je turnir jak – napominje Plisnić.

A, pripreme za novu smotru već slijede:

– Postavili smo sebi težak zadatak kako sljedeće godine napraviti još bolje. Najbitnije da su ekipe zadovoljne, publika jeste sigurno, jer je imala šta vidjeti , odličan futsal. Kada znate da je turnir gledalo više publike nego što opština broji stanovnika onda znate da ste uspjeli, a onih 1.500 srećnika koji se guralo finalne večeri, daju nam za pravo da kažemo da smo na pravom putu i da istom stazom nastavljamo dalje – zaključio je Dejan Plisnić, čovjek koji je od Dervente stvorio futsal brend.