Sport je uvijek bio i ostao nešto čemu se u Petrovu posvećivala velika pažnja. Petrovljani vole sve sportove i na području ove relativno male opštine aktivno je mnogo sportskih kolektiva.

Kroz organizovane klubove zastupljeni su mnogi sportovi: košarka, džudo, karate, stoni tenis…, ali ljubav prema fudbalu je nekako ona najjača.

FK Ozren Petrovo je na ovom području kao svjetionik za sve ljubitelje fudbala još od pedesetih godina prošlog vijeka. Nedavno je u sastavu ovog kluba osnovana škola fudbala koja je već okupila dovoljan broj dječaka i djevojčica da se formiraju uzrasne ekipe. Prve svoje utakmice su odigrali na fudbalskom turniru u Doboju koji je u toku. Naravno, mališani su pokupili mnogo simpatija od strane prisutnih gledalaca, a već se može i zapaziti nekoliko njih koji pokazuju nadarenost prema ovom sportu.

Treninge najmlađim fudbalerima “Ozrena” vode iskusni sportski radnici i dugogodišnji igrači ovog kluba Siniša Đurić i Nenad Ćuković.

Jedino što nam preostaje, to je da im zaželimo sreće u radu i mnogo osvojenih nagrada u budućnosti na radost svih onih koji Ozren nose u srcu….