Željino je bilo u Mostaru samo istrčati, faktori van fudbalskog terena su sve odradili, a kada je najistaknutiji među njima, glavni sudija Dragan Petrović pretjerao, proradio je hercegovački inat.

Nesigurnost i neznanje glavnog sudije Dragana Petrovića, je došlo do punog izražaja u situaciji koja je prethodila trećem po redu, potpuno neregularnom golu, koji je postigao Željo u Mostaru. Petrović je priznanjem trećeg, potpuno neregularnog gola Želje, pretjerao u neznanju. Ukazivali smo da Petrović nije dorastao nositi pištaljku na utakmicama Premijer lige, ali kome, Begiću i kompaniji.

Petrović je, u situaciji koja je prethodila dosuđivanju kaznenog udarca za gostujuću ekipu kod vodstva (0: 2), u 86. minutu utakmice, govorom tijela već pokazao da je donio ispravnu odluku, ruka iz faze odmahivanja, na govornu asistenciju ”šestog,” se zaustavlja i spušta ka ”kreču.” Nad Petrovićevom nesigurnošću, bila je dominantna Bijeličina namjera, da po običaju pomogne, Želji i sebi.

Petrovićevo neznanje potpuno dolazi do izražaja nakon što izvođač kaznenog udarca Zakarić, loptu odbijenu od stative sprovodi u mrežu. Podsjetićemo, Zakarić loptu odbijenu od stative nakon što je izveo kazneni udarac, sprovodi u mrežu, a Pravilo 14 Kazneni udarac je jasno i decidno: ”Izvođač nema pravo da igra loptom drugi put dok je ne dodirne drugi igrač”. Umjesto da ne prizna pogodak, Petrović čini suprotno, pokazuje na centar!  Svima je bilo jasno da je izvođač kaznenog udarca dva puta igrao loptom, reporter je ispravno prokomentarisao, a nekadašnje fudbalsko YU mezimče ”Baka” je pobjegao, da ne bi ”stradao” zbog kritike sudijskih neznalica.

Evo i Pravila, u kojem to jasno piše, i koje svi znaju, izuzev FIFA sudije iz Banjaluke….Uvjerite se u Pravilo 14: “IGRAČ NEMA PRAVO DA IGRA DRUGI PUT S LOPTOM DOK JE NE DODIRNE DRUGI IGRAČ!” 

 

blob:https://www.dailymotion.com/86e63dc9-02e8-44ee-9c8a-acfac0c7ee67

Drugi postignuti gol gostijuće ekipe je neregularan, prethodio mu je ofsajd. Nećemo prikazivati prekinutu obećavajuću akciju domaćina koju je prekinuo Petrović na asistenciju pomoćnika koji je reklamirao nepostojeći ofsajd, previše je potvrda da bi sumnjalo samo se radi samo o Petrovićevom neznanju,  postoje sumnje u moralne namjere srpske sudijske četvroke.

Postavlja se pitanje od kuda da sudi Bijelica poslije dosuđenog, nepostojećeg kaznenog udarca za Čelik na utakmici u Gabeli, poslije nedosuđenog kaznenog udarca za Borac protiv Zrinjskog u Banja Luci.

Petrovićevo neznanje i namjera saradnika-pomoćnika, je ipak pozitivno djelovalo na domaćina, proradio je hercegovački inat, ostalo je viđeno u pet minuta….ovdje ne  ”pomaže” ni Boro Elčić, reporter javnog servisa je sinoć, tokom prenosa snimka utakmice rekao sve, mi smo ipak morali neku više jer se radi o ”našem” sudijskom zlu.