Teško su riječi izlazile iz njega poslije Izborne Skupštine FSRS. Petar Jelić svečanu salu Banskog dvora napustio je kao poražen. Bilo je 22:30 u korist Mile Kovačevića, a Jelić je ekskluzivno za naš portal sve prokomentarisao:

Nikada nisam bio gubitnik u životu! Naučen sam od malena da porazi jačaju čovjeka, a ovo je samo prvo poluvrijeme! Niko nikada nije bio ovako blizu Kovačeviću, uz silnu mašineriju koju je imao iza sebe, teško je bilo i očekivati više. Ja čak mislim da je Kovačević u jednu ruku gubitnik ovih izbora, jer on je imao deklarativnu podršku 42 delegata, a dobio je samo 30 glasova. O načinu vođenja Skupštine neću pričati. To je njegov nivo, i sada je valjda jasno ljudima zašto nam je fudbal tu gdje jeste. Iskreno i pored činjenice da su mi uskraćena dva delegata, vjerovao sam u pobjedu. Neki ljudi su mi obećali podršku, ali nisu je dali. To je moja greška i njhov obraz. Vrlo brzo će se sami otkriti, ko su, jer Kovačević takve obilato nagrađuje – poručio je Jelić, dok mu se pogled gubio u daljini,…

Imao je poruku i za aktuelnog predsjednika, i za generalnog sekretara.

Sad će početi pucati penale po svemu onom što valja u srpkom fudbalu s obje strane Drine. Njima ne valja ni Crvena Zvezda, niti FS Srbije. S kim će oni u Evropu, jadna li im majka? Ma kakva crna Evropa, njima je najbolje kod kuće, što veća nepravda, oni bolje kotiraju. Nazvaću i svog “velikog prijatelja” Rodoljuba Petkovića. On je i moj generalni sekretar, kao što je i Milin, ili bilo kojeg  fudbalskog radnika. Želim iz njegovih usta da čujem zašto od svake Skupštine prave cirkus. Oni su imali još pripremljenih opoziva delegata, ma koliko je trebalo, sve dok ne bi imali glas više, i kao po pravili sve su moji glasači. Zaboravljaju samo jednu stvar, ja nisam birao delegate, već njihove baze, ali kada su vidjeli da je vrag odnio šalu, potegli su đonom. Ne mogu se oteti utisku da je Petković ključ svega, a Kovačević samo izvršilac njegovih ideja – jasan je Jelić, koji je poručio za kraj:

Ma šta oni mislili, podrške više nemaju niti u svojim rođenim kućama. Iskoristiću sva demokratska sredstva da vrlo brzo sjednem gdje sam danas trebao. Ali oni sami poslali su mi poruku, što prljavije, za njih je časnije. Od sada i moji udarci iće će ispod pojasa, a mnoge će to vrlo brzo zaboliti. Ustaće Petar brže nego što su i mislili. Sad čujem poučnu priču o času demokratije. To im je valjda predizborni trik, jer to su sve djeca udbaša, oni kad se kaže demokratija, stoje mirno i misle da je Amerika napala Kubu. Toliko o njima i njihovom fudbalu – poručio je Jelić.