Suprotno mom običaju da ”reagujem na prvu”, sačekao sam, nakon što je objavljena vijest da Borac neće biti učesnik Regionalne SEHA lige, da čujem reakcije i sada, kada se obistinilo dosta onoga na šta sam ranije upozoravao, mogu samo da, po ko zna koji put, ponovim ono što već par godina ponavljam ”kao papagaj”!

Naravno da mi, kao čovjeku koji je čitav život u i uz Rukometni klub Borac, žao što moj klub neće biti učesnik jednog takmičenja čiji je i bio utemeljivač. Ali, sa druge strane, moramo priznati da je Borac sam sebi kriv, odnosno ”dvojac bez kormilara”, kako je to neko nedavno napisao, potpredsjednik Marinko Umićević i direktor Vladimir Branković.

A ono što je, u svemu tome, još gore, jeste pokušaj da se sva krivica svali na sve druge, samo da bi se, krajnje naivno, pokušala sakriti ona sopstvena.

Obrazloženje samozvanog sportskog direktora i dokazanog lažova, Vladimira Brankovića, na konferenciji za novinare pokazuje krajnje nepoznavanje elementarnih stvari u sportu i laganje cjelokupne sportske javnosti.

Jer, pravila SEHA lige su jasna! Na njih niko ne može da utiče pošto oni finansiraju kompletno takmičenje i zato me ne čudi kako ti bajni privrednici iz uprave RK Borac reaguju, onako iz neznanja, i dozvoljavaju da ih jedan ”Baron Minhauzen”, u liku Vladimira Brankovića, onako bezočno laže!

Gospodo iz uprave, imate svoja privredna preduzeća i ko vam određuje pravila ponašanja u njima nego vi koji dajete novac! Tako je to i u SEHA ligi i žalosno je slušati laži Vladimira Brankovića u stilu ”kao, mi ćemo nešto preduzeti!” Ništa vi ne možete preduzeti, još će vam zabraniti da ubuduće uopšte igrate SEHA ligu.

Pozadina je nešto drugo, SEHA liga sve plaća, a prihodi od utakmica i reklama idu u kasu Borca. Vama je ovdje ispao problem jer ste htjeli da opelješite gradsku kasu i dobijeni novac usmjerite na drugu stranu.

Takođe, SEHA liga traži jake klubove, a Borac to, na žalost, više nije! Razlog za to je poznat, najurili ste iz kluba sve dobre i kvalitetne igrače, a sada vam je kriv organizator takmičenja koji kroz sve prvo gleda sebe i svoj profit!

I, gle čuda, Vladimir Branković najavljuje neku žalbu GAZPROMU, a potpuno je jasno da vas sve laže! Nije ni čudo, jer odlično zna da ovakvu upravu može stalno da ”prevodi žedne preko vode”!

Sada se ova dvojica iz Borca ”vade” na dva TV prenosa, kao nisu mogli da ih obezbijede, a u upravi kluba sjedi potpredsjednik Uprvnog odbora, Marinko Umićević, koji je savjetnik predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, a uz to je i senator, i sad on, kao, nije mogao da obezbijedi ta dva TV prenosa. Priče za malu djecu!

Žalosno je kako ste se sve donedavno hvalili da će vam pomoći visoki funkcioner SEHA lige i EHF-a, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, Božo Đurković, a on vam je zabio nož u leđa ubacivanjem svoje ekipe, pančevačkog Dinama. Lično, mislim da je dobro što Borac neće igrati SEHA ligu jer bi bio prava ”kanta za nabijanje”, pošto je najslabiji od svih klubova učesnika.

E, sad, pitam ja vas, gospodo, gdje vam je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, Zdravko Milićević, kao i čelnici Rukometnog saveza BiH? Pa nema ih jer vas niko ne shvata ozbiljno, a tako se jedan klub, kakav je Borac, ne vodi!

Nedavno ste se hvalili kako je u Banjaluci odigran Svesrpski kup (normalno da jeste kad je Grad Banjaluka platio sve troškove!), a ja bih volio da mi neko napokon objasni koji je to Kup i koje su to srpske ekipe igrale taj Kup?

Zato sam sebi uzeo za pravo da vam dam jedan savjet! Za sve vas bi bilo najbolje da smijenite Vladimira Brankovića i dovedete pravu ličnost koja bi znala da obavlja taj posao. Nemojte zaboraviti da je oduvjek klupski ideolog bio Izvršni sekretar, čovjek koji ima zadatak da članove kluba usmjeri šta i kako treba da se radi. A ne kao vi koji, otkako ste došli u klub, samo ćutite kao mutavi jer niste iz te branše i nemate pojma kako se radi. A možete mnogo da pomognete, samo treba neko da vas usmjeri na pravi način!

I za kraj, ne napadajte SEHA ligu jer niste u pravu! Na ovaj način samo Borcu pravite štetu koju će on tek da osjeti. Moj vam je prijedlog da lažova direktora, Vladimira Brankovića, odstranite iz kluba! Jer, što prije ode, to će biti bolje za Borac! Takođe, deblokirajte račun i nemojte da dozvolite da vam trener vodi klupsku politiku. Doveo vam je pet igrača i svi su već napustili klub, a djecu Borca ste gurnuli u zapećak. Sada će te njih ”uvaliti u govna” i okriviti ih kako nemate ekipu. A imate, samo treba znati! Imate sjajnu osnovu od koje se, sa pravim trenerom, može napraviti odličan tim! Samo, ponavljam, treba znati!