Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Iako pokušavaju da stvore kult reprezentacije Republike Srpske, čelnici Fudbalskog saveza RS rade suprotno. Kako objasniti da 13-godišnji reprezentativci Srpske, putuju 1000 kilometara da bi odigrali jednodnevni turnir „Jozef Kubin“, u Češkoj, u mjestu Jablonec.

Krajnje nehuman čin prema djeci, još uz to i reprezentativcima. Na zvaničnom sajtu FSRS saznajemo da na turniru učestvuje osam ekipa, podijeljene u dvije grupe i da je reprezentacija RS prošle godine osvojila turnir. Treba istaći, da će igrati Republika Srpska i češke ekipe, a koliko je „veliki“ turnir, govori broj ekipa, ali i nemogućnost da se nađe bilo kakva dodatna informacijama, jer turnira u češkom Jablonecu, jednostavno, na internet,  nema.

Česi ne traže saglasnost FSBiH, pa je i to olakšavajuća okolnost, da naši reprezentativci vide Češku, pošto ne mogu dobiti  „papir“ iz državnog saveza, što najbolje govori činjenica da su morali otkazati turnir „Gotia cup“ u Švedskoj, jer je organizator tražio i saglasnost iz Sarajeva.

O tome da čak trojica reprezentativca nisu ni registrovani u COMET sistemu, već smo pisali, pa nas interesuje gdje ih je selektor Veljko Cvjetinović (na zvaničnom sajtu FSRS piše Cvijetić, bruka da ne znaju kako se selektor preziva), „pronašao“ i aktivirao.

Biće nam veliko zadovoljstvo da pratimo hvalospjeve o  reprezentaciji  na jednoj banjalučkoj televiziji. “Frizirani izvještaj” će nas, sigurno oduševiti, jer  treba graditi lijep imidž Saveza.

I na kraju, teško je nepogledati sastav reprezentacije. Očigledno je da igraju podobni, ali ne i najbolji. O tome ćemo pisati uskoro, jer je sve jasno. Ovoga puta, samo ćemo reći da je u sastavu reprezentacije  Matej Kapor, sin Radoslava Kapora, aktuelnog kontrolora na Premijer ligi BiH i člana sudijske komisije FSRS. Pametnom dosta.