Iako pokušavaju da stvore kult reprezentacije Republike Srpske, čelnici Fudbalskog saveza RS rade suprotno. Kako objasniti da 13-godišnji reprezentativci Srpske, putuju 1000 kilometara da bi odigrali jednodnevni turnir „Jozef Kubin“, u Češkoj, u mjestu Jablonec.

Krajnje nehuman čin prema djeci, još uz to i reprezentativcima. Na zvaničnom sajtu FSRS saznajemo da na turniru učestvuje osam ekipa, podijeljene u dvije grupe i da je reprezentacija RS prošle godine osvojila turnir. Treba istaći, da će igrati Republika Srpska i češke ekipe, a koliko je „veliki“ turnir, govori broj ekipa, ali i nemogućnost da se nađe bilo kakva dodatna informacijama, jer turnira u češkom Jablonecu, jednostavno, na internet,  nema.

Česi ne traže saglasnost FSBiH, pa je i to olakšavajuća okolnost, da naši reprezentativci vide Češku, pošto ne mogu dobiti  „papir“ iz državnog saveza, što najbolje govori činjenica da su morali otkazati turnir „Gotia cup“ u Švedskoj, jer je organizator tražio i saglasnost iz Sarajeva.

O tome da čak trojica reprezentativca nisu ni registrovani u COMET sistemu, već smo pisali, pa nas interesuje gdje ih je selektor Veljko Cvjetinović (na zvaničnom sajtu FSRS piše Cvijetić, bruka da ne znaju kako se selektor preziva), „pronašao“ i aktivirao.

Biće nam veliko zadovoljstvo da pratimo hvalospjeve o  reprezentaciji  na jednoj banjalučkoj televiziji. “Frizirani izvještaj” će nas, sigurno oduševiti, jer  treba graditi lijep imidž Saveza.

I na kraju, teško je nepogledati sastav reprezentacije. Očigledno je da igraju podobni, ali ne i najbolji. O tome ćemo pisati uskoro, jer je sve jasno. Ovoga puta, samo ćemo reći da je u sastavu reprezentacije  Matej Kapor, sin Radoslava Kapora, aktuelnog kontrolora na Premijer ligi BiH i člana sudijske komisije FSRS. Pametnom dosta.