U Banjoj Luci je održana konferencija za medije povodom predstojeće manifestacije „Jelen Fudbalski grad“, koja se održava u čak 6 gradova Republike Srpske, petu godinu za redom. Orlovo gnijezdo, Jelen kup i Međunarodni m:tel junior kup čine cjeline ovog fudbalsko spektakla koji za manje od 5 dana starta na Trgu Krajine u Banjaluci.

-Preko 1.400 direktnih takmičara i više od 30.000 posjetilaca u prošloj godini svrstavaju nas u sami vrh po masovnosti i posjećenosti kada su u pitanju manifestacije i takmičenja koja ne organizuju sportski savezi. Ovog ljeta očekujemo i veće brojke, jer će pored takmičenja u uličnom fudbalu, na Trgu Krajine biti postavljena i oficijelna navijačka zona reprezentacije Srbije. Otvoreni program počinje sat vremena prije nastupa Orlova na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Navijački rekviziti, nagradne igre, animatori, živa uključenja iz Rusije samo su neke od stvari koje će navijačku atmosferu dovesti do usijanja – rekao je Sergej Močević, predsjednik Udruženja centar za edukaciju, omladinu i sport koje je i organizator ove manifestacije.

Veliki led displej biće postavljen na Trgu Krajine u Banjoj Luci, ali i u Bijeljini i Gradišci, i na ovaj način biće omogućeno svima da uživaju u igri reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Jelen pivo je glavni sponzor fudbalske reprezentacije Srbije, što dokazuje da je veza jelen piva i fudbala, kao najvažnije sporedne stvari na svijetu, neraskidiva. Vladimir Rosić, menadžer brendova Molson Coors za BiH istakao je da je Jelen kup jedan od njihovih najbitnijih projekata, i dodao da se „ove godine veliki značaj pridaje i „Orlovom gnijezdu“, jer je svima dobro poznato koliko se voli reprezentacija Srbije, tako da ne sumnjamo da će podrška Orlovima biti velika. Ovo će sve zajedno biti dobar spoj fudbala, nadamo se, dobrih rezultata u Srbiji, sjajnih utakmica na Jelen kupu i hladnog piva. Garantujemo interesantan sadržaj svima koji budu sa nama na Trgu Krajine“.

Pored Orlovog gnijezda i Jelen kupa, biće održan i Međunarodni m:tel junior kup. Na ovom turniru učešće će uzeti neke od najboljih škola fudbala iz BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, pa i velikan Crvena Zvezda.

-Svi ovdje imamo zajednički cilj – društveno odgovoran odnos prema zajednici, promovisanje pravih vrijednosti i podsticanje sportskog duha, zbog toga smo i ove godine podržali „Fudbalski grad – rekla je Jelena Maksimović, portparolka kompanije m:tel.

-Promocija sporta, kada su u pitanju najmlađi, i jeste posebno interesantno Gradu Banjaluka – istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banja Luka. Dodao je da je „ova manifestacija sjajna uvertira za projekat vraćanja sporta u škole, koji kreće od septembra u gradu na Vrbasu, a za naš grad ova manifestacija ima i turistički značaj, pa vas sve pozivam da ovih sedam dana budete na Trgu Krajine“.

Jelen Fudbalski grad doprinosi promociji fudbala na najbolji mogući način, što je potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Goran Ćejić i istakao:

-Kada su se prije šest godina momci iz CES-a pojavili , nama je tada sve to bila jedna nepoznanica, ali smo pristali da podržimo jednu tako dobru ideju.

Ćejić je dodao da je čelnicima Fudbalskog saveza izuzetno drago što su punih pet godina dio ove ozbiljne fudbalske priče, „koja se bavi onim iskonskim, izvornim fudbalom – uličnim fudbalom, fudbalom koji daje talente“.

Udruženje Centar za edukaciju, omladinu i sport, organizator manifestacije „Fudbalski grad“ nastavlja sa društveno – korisnim akcijama. Fokus ove godine je na razvoju bazičnog i školskog sporta te će u skladu s tim Udruženje zajedno sa pokroviteljima manifestacije donirati sportsku opremu i rekvizite osnovnim školama u Republici Srpskoj.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Jelen pivo, prijatelj manifestacije kompanija m:tel, a partner Williams sportske kladionice. Značaj projekta su prepoznale i podržale vlade Republike Srpske i Republike Srbije kroz Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, ali i grad Banja Luka, kao i Fudbalski savez Republike Srpske koji je uz projekat Fudbalski grad od prve godine.

Mnogo je razloga zašto je Jelen FUDBALSKI GRAD poseban, a u to će se uvjeriti i svi oni koji budu uz nas i ovoga ljeta, koje će definitivno biti u znaku fudbala.