NA “Bundesligaškim terenima od 19. avgusta imaćemo i jedno novo ime! Riječ je o novosnovanom klubu OFK Banjaluka, a inicijativu za njegov rad pokrenula je grupa mladih momaka na čelu sa Nenadom Kalasom, koji je igrač, ali i predsjednik kluba.

Pored mene tu su i Đorđe Knežević i Radojko Budić, a imamo i 20 igrača! Riječ je o mladim momcma između 1994. i 1998. godišta. Nikoga nismo molili, sami smo uplatili kotizaciju za takmičenje, i sami ćemo snositi troškove cijele sezone. Važno nam je da igramo, da budemo dio sportske scene. Dobili smo i veliku podršku FK Krajina, a u “Rosuljama” ćemo za sada igrati, ali i trenirati – kaže Kalas.

Zanimljivo je da Upravni odbor kluba pored pomenute trojke čine svi igrači. Klub je inače iz Banjaluke, ali na adresi vodi se u Bočcu, jer Kalas je prijavljen na toj lokaciji, pa će sva kata koja budu dolazila u klub stizati na pomenutoj adresi.

Prve godine želimo stabilizovati klub, kako igrački, tako i financijski, a cilj je da se družimo, da što više mladih sklonimo sa ulice. O nekakvim rezultatskim ciljevima teško je šta reći, jer u ovoj ligi ima i te kako dobrih i velikih ekipa, imena, ali nećemo se predavati, pa vidjećemo dokle ćemo da doguramo. Za početak mogu se pohvaliti da sam najmlađi predsjednik u ligi, hahahaha (1994), ali to je i obaveza više. Boja kluba je bijela, a mi možemo obećati svim ljubiteljima fudbala da OFK Banjaluka na fudbalskom nebu neće plesati samo jedno ljeto – poručio je Nenad Kalas, predsjednik OFK Banjaluka.

Svoje vatreno krštenje ovaj klub imaće 20. avguta u okviru prvog kola Područne lige, kada će u terminu od 11 časova gostovati kod Krajine. Duel na “Rosuljam” za istoriju, jer na scenu stupa jedan novi mladi klub….