Milorad Todorović (17.09.1963. – 16.01.2018.)

Nema više Milorada Todorovića, mladog i vrijednog društveno – političkog, kulturnog i sportskog radnika čiji će trag ostati neizbrisiv. Bio je marljiv, pouzdan, dragocjen! Vjerovao je svima i – vjerovalo mu se! Ostvario je zapažene rezultate kao član Savjeta MZ Vranjak, radovao se svakom uspjehu i napretku zavičaja, a posebno su ga oduševljavale pobjede FK“Vranjak“, aktuelnog drugoligaša Republike Srpske. Iako vidno narušenog zdravlja, Milorad Todorović se silno i na sebi svojstven način minulog proljeća radovao uspjesima Vranjaka, posjećivao sve utakmice kluba čije je boje godinama čuvao, radeći na afirmaciji i pomenutog fudbalskog mezimčeta i rodnog sela, toliko mu milog modričkog predgrađa.

Još se pamte vihorne partije Miloradove kao krilnog fudbalera. Ne zaboravljaju se izdanja Vranjaka kada su svim izazovima odolijevali prvotimci Milan i Marijan Jelić, Branko Vidić, Miroslav i Dragan Savić, Trišo Stojanović i drugi Vranjakovi asovi iz „svog“ doba.

Bio je oženjen, otac dvoje djece, ponosan na dvoje unučadi. Bio je „akcijaš“ koji je daleko vidio, mnogo dalje od dana kada je u dobojskoj bolnici zaplovio svojim morima. Smrt ga je zatekla kao priznatog fudbalskog radnika i delegata na Drugoj ligi RS, grupa „Zapad“. Milorad Todorović biće sahranjen u četvrtak, 18.januara, na groblju Njivice u rodnom Vranjaku u 13 časova.

Slađan JEREMIĆ