Ekipa „Pekare Obeliks“ pobjednik je 50. tradicionalnog turnira u malom fudbalu „Kotor Varoš 2017“, savladavši u finalu u seniorskoj konkurenciji sastav „Akropolis KMF Kotor Varoš“ rezultatom 4:2.

Igrač odluke u finalnom susretu jubilarnog turnira bio je Siniša Đaković, strijelac tri gola, dok se na drugoj strani sa dva gola istakao Miroslav Nedić, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Najbolji golman je Davor Moćić, a najbolji strijelac Obren Cvijanović, članovi pobjedničkog sastava.

U konkurenciji preduzeća i javnih ustanova „Sportek 2“ je u finalu savladao „Mehaničke konstrukcije“ poslije boljeg izvođenja penala rezultatom 4:3, u regularnom toku utakmice bilo je 0:0.

Goran Petrušić i Danijel Pešević iz „Mehaničkih konstrukcija“ proglašeni su za najboljeg strijelca i golmana, dok je epitet najboljeg igrača ponio Siniša Đekanović iz ekipe „Sportek 2“.

Kod mlađih pionira prvo mjesto je osvojila ekipa „AS Slaven“, čiji su igrači Stefan Đurić (najbolji igrač), Saša Bjelošević (najbolji strijelac) i Aleksandar Tomić (najbolji golman) ujedno i najupsješniji pojedinci turnira.

U pionirskoj konkurenciji nadmoćno je trijumfovala ekipa „Elli Bara“, prije svega zahvaljujući Milošu Čupiću (najbolji igrač) i Damjanu Peševiću (najbolji strijelac). Za najboljeg golmana proglašen je Sergej Maksimović iz ekipe „Sportek“.

pioniri Kotor Varos

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama su uručili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović i direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Dragan Zeljković.

Turnir je imao humanitarni karakter, a preko hiljadu posjetilaca i svi finalisti su učestvovali u akciji skupljanja sredstava za liječenje vrhunskog sportiste i vrijednog učenika Vanje Pejakovića, koji je doživio tešku nesreću na ekskurziji.

Na turniru je ukupno učestvovalo 50 ekipa u četiri uzrasne kategorije, a odlični organizatori su bili opština Kotor Varoš i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“.

Rezultati finalne večeri turnira:

POLUFINALE SENIORSKOG TURNIRA

Pekara Obeliks – SOZ  1:0

Akropolis KMF Kotor Varoš – AS „Džomba“/AO „Gavrić“  3:1

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA

Sim Tehnik 2 – Fagus Grupa 3:2

FINALE TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA

Sportek 2 – Mehaničke konstrukcije  0:0 (pen. 3:2)

FINALE SENIORSKOG TURNIRA

Pekara Obeliks – Akropolis KMF Kotor Varoš  4:2