Gradiška opština oduvijek je važila za košarkaški kraj. Bez obzira što je dvorana još uvijek misaona imenica, jaki korijeni igre pod obručima nikada se nisu ugasili. Servicium i te kako dobro stoji na košarkaškoj mapi Srpske, čekajući svoj krov nad glavom, a do tada se najveća pažnja posvećuje radu sa mladima, jer njih ima kao pečurki poslije kiše….

-Protekog vikenda naša četiri mlada igrača na poziv Košarkaškog saveza Srbije išli su u Begrad na testiranja za svoj uzrast – kaže za naš portal Zoran Lukić, trener KK Servicium, ali i koordinator svih selkcija u gradiškom klubu.

 – Riječ je o Radi Slijepčeviću (2004) i on je već godinu i po dana u programu KS Srbija, i krajem juna boraviće 10 dana na pripremama te generacije koja je selektivna za reprezentaciju Srbije. Pavle Vujčić, Aleksej Peranović i Stefan Šinik, su klinci 2006. godište, neki, Pavle i Aleksej su već nekoliko puta pozivani na testiranaj, a Stefanu je prvi put. Svi momci će biti praćeni i u budućnosti od strane KS Srbije. Rade Slijepčević je na meti ozbiljnih klubova regiona i šire. Napominjema da i u 2007. godištu i mlađima postoji nekoliko izuzetno talentovanih klinaca koji ne zaostaju za ovim pomenutim momcima, ako čak nisu još talentovaniji. Sa svom djecom u klubu se radi maksimalno kvalitetno i dobro. Generacija 2006/07 je jako talentovana. Naravno, rad i njihov pristup će ih odrediti u budućnosti – napominje Lukić, dodajući da su sva testiranja održana u Beogradu u SC“Dinamik“.

On dodaje da će i Gradiška vrlo brzo vidjeti talentovane klince na djelu.

– U maju ćemo organizovati jak turnir u Gradišci za dječake 06/07 gdje će biti pozvani poznati klubovi iz regiona. Biće to svojevrstan slet košarkaške mladosti – zaključio je Zoran Lukić, dodavši još za kraj da se u KK „Servicium“ mogu očekivati i neki promjene, novo ime kluba, sa novim strukturama.