Marinko Umičeviću, dvije godine si član užeg rukovodstva RK Borac i obje godine ispadate iz Kupa RS. Prve godine tvoga mandata ispali ste u finalnom dijelu Kupa RS u Prijedoru. Onda si se hvalio kako si napao (kasnije istjerao iz Borca najboljeg igrača i kapitena)  kod gradonačelnika Slobodana Gavranovića na prijemu igrača, Srđana Trivundžu.

Kapiten ti je odgovorio  da igrači nisu krivi, jer vi kao uprava Kluba naredili ste stručnom štabu da u Prijedoru igra Borac sa juniorima finalni dio rukometnog Kupa RS i popušili ste!!!

Danas, kada ste u četvrtfinalu Kupa RS izgubili od Dervente, gubili ste deset minuta prije kraja devet golova razlike. Ja te pitam tko je za ovu blamažu kriv!?

Na internetu trener Borca izjavljuje da se nije ništa strašno desilo što ste izgubili od Dervente i ispali iz Kupa RS, da je to samo opomena igračima, a tvoj trener ne shvata da sponzori kluba finansiraju uspjehe kluba, a ne poraze.Ti si Marinko digao toliku đevu kod bivšeg gradonačelnika Slobodana Gavranovića za izgubljeni Kup RS u Prijedoru, a za ovog trenera Kup RS ništa ne znači!?

Da te samo naučim kako se u sportu treba raditi, a to je:

– Da trener i uprava Kluba treba da vjeruju u svoj rad i da se ne razbacuju novcem. Treba u Klubu cijeniti rad, a ne obećanja. Ovakvim načinom rada nećete se plasirati u plej of – ligu za prvaka BiH.  Danas Borac  liči na dva čovjeka, trenera koji se u medijima razbacuje svojim izjavama u stilu da Borac ima potencijala i pomaka u radu sa igračima i osobu zvanu Minhauzen-slinava brada, koji svojim lažnim izjavama srozava Borac na nivo kućnog savjeta. Moj ti je savjet da na kraju manje trošite, a više stvarate. Manje lažite sportsku javnost Banjaluke. Banjalučani znaju šta je vrhunski sport, nisu ovce za šišanje!?

Očito da ih tako tretirate, a vaše znanje o vrhunskom sportu – rukometu, vidi se kroz postignute takmičarske rezultate!!!

Vaša priča o sportu je: sve igrače pokažnjavati, ima potencijala i pomaka!?

RK Borcu ne treba priča već rezultat. Rezultat i samo rezultat. To je tako u svakom poslu!!!