Ovdje se radi o upravi RK „Borac“ Banjaluka, koja je svojim neznanjem, a i nesposobnošću dovela RK „Borac“ do gašenja.

RK „Borac“ nema uprave, ali zato ima pojedince u Klubu koji isključivo rade na svojoj ličnoj promociji, to je Marinko Umičević zvani MELANIJA, koji ništa ne zna o vrhunskom kolektivnom sportu i zaista je sirov za rad u sportu. On nije svijestan da ne zna koliko ne zna, iako ga znam kao poštenog čovjeka, koji nema muda da se nekome suprostavi ili nema muda, ili znanja.

Druga ličnost koja je dovela Borac do ovoga je samozvani sportski direktor i lažov MINHAUZEN u liku Vladimira Brankovića, skupljača lopti na treningu bivšeg i ugašenog RK „Kosig-Dunav osiguranja“. On sve što radi, radi u svoju korist i svoje grafičko preduzeće PRINT.

Kada dođe do neuspjeha u Klubu njegovom greškom(sadašnji neuspjeh Borca je u stvari njegovo dijelo) onda laže sportsku javnost i krivicu prebacuje na drugog.

On je kriv za neigranje Borca u SEHA ligi. On prijeti organizatoru SEHA lige putem medija, iako nikad nije pismeno ni usmeno kontaktirao sa istim. Naglašava u medijima kako će on postaviti  pitanje statusa Borca u Seha ligi, a ne zna ko upravlja SEHA ligom.

Molim vas lijepo,otkazati učešće u evropskom takmičenju, gdje su igrači svojim igranjem zaslužili da igraju i gdje se svi klubovi bore da igraju u legalnom evropskom takmičenju, a Borac otkazuje učešće i da niko od nadležnih sportskih institucija u Banjaluci i Republici Srpskoj ne postavi ovo pitanje. Ovo sve govori ko nam vodi sport i zašto je sport na ovako niskim granama.

RK „Borac“ nema uprave i to je činjenica. Pogledajte samo kako na sastancima navodnog UO Kluba sjednicu vodi lažov Minhauzen Branković, a predsjednik UO Kluba Mile Radović, kao i p.predsjednik UO Marinko Umičević ga pomno slušaju i odobravaju sve njegove laži. To nema nigdje.

KK „Borac“ i njegova uprava rade odlično sve poslove u klubu, tako isto rade i u FK „Borac“, a u RK „Borac“-u nijemo sve to posmatraju i još daju izjave da je FK „Borac“ ozbiljan projekat, a to znači da je RK „Borac“ neozbiljan projekat; I jeste kada su zbog neznanja i nesposobnosti otkazali Evro takmičenje, koje je legalno Borac zaslužio i pitam se zašto se djeca-igrači u Borcu takmiče!?

Pitam Marinka što on nije otkazao takmičenje svog KKI „Vrbas“ u Evro takmičenju. Ne razumijem zašto će uopšte uprava u Klubu, kada isti ne mogu obezbjediti osnovne uslove za takmičenje, mislim na RK „Borac“.

Stalno se ponavljaju riječi:“Nema više TITE-PARTIJE“, a kod TITE_PARTIJE se moralo raditi, a danas samo zjevaju i traže pomoć od Grada. Žalosno je, ali tako je.

Preporučujem vam da ako želite pare da se ugledate na FK „Borac“, dignite kredit i garantujte vračanje svojim potpisima i svojom imovinom. To smo mi u RK „Borac“ radili prije 30 godina i to je bila prava uprava. Za plakanje i to što radite je došao kraj!!!

Turnir u Doboju, po meni, obzirom na sve okolnosti i dešavanja u Borcu, je pozitivan sa stanovišta igrača i stručnog štaba. Nisu oni krivi što nemaju više utakmica i iskustava, jer pojedini nisu ni imali šansu da igraju, pošto je Vladimir Branković dovodio igrače i trenere sa strane. I zato je račun Borca sada u blokadi.  Ispostavila se moja teza kao tačna da trener i igrači mogu biti samo sa ovih prostora, a to bi trebao da zna nesposobni Minhauzen Vladimir Branković, jer Borcu ne trebaju polovni igrači u i treneri iz nekih vukojebina. Sve što vrijedi Borac ima u svojoj školi rukometa u Banjaluci.

Ne mogu se Umičević i Branković stalno vaditi na predhodnu upravu (sve to je sanirano-ja to dobro znam) niti na Borisa Đogu. Isključivi krivci za ovako stanje u Klubu su nerad, neznanje i nesposobnost. Grad čini mnogo za Borac i u okviru svojih mogučnosti!

Evo prilike medijima da organizuje javnu tribinu, okrugli sto, o stanju u RK „Borac“ i to obavezno pred kamerama. Borac je svugdje cjenjeniji nego u svom Gradu, koji ne reaguje na uništavanje Borca od strane pojedinaca, bolje rečeno pojedinca Vladimira Brankovića skupljača lopti na treningu!!!