Banjaluka često sebe zove metropolom, a da bi usitinu to bila, potrebno joj je nekoliko stvari. Nećemo o metrou, neka ostane za neke nove generacije, ali jedna „velika -mala“ stvar je napravljena.

Grad na Vrbasu će dobiti trim -stazu, i to u Parku Mladen Stojanović, a tim povodom potisan je i Ugovor između gradonačelnika Igor Radojičića i  i Ranka Kremenovića, predstavnik izvođača radova, firme „MKR Kremenović“, koji se obavezao da će staza biti gotova u predviđenom roku od 120 dana.

Predsjednik Mjesne zajednice „Rosulje“, kojem formalno i pripada Park “Mladen Stojanović”, ali i član Savjeta Grada za sport u Banjaluci, Siniša Mrkobrada istakao je veliko zadovoljstvo što se krenulo u realizaciju ovog projekta.

Staza ce biti ispunjena mulčem, mljevenom korom drveta, i kao takva biće jako “zdrava”, ali će se super uklopiti u okruženje parka. Staza će biti široka blizu dva metara (185 cm), i duga 1.200 metara. Zamislite koliko klubova će je koristiti, džudo, karate, košarka, boks, plus hiljade rekreativaca vise neće morati trčati po blatu. Procjena je da će u ljetnjim mjesecima stazu koristiti svakodnevno 500 trkača. Pa onda vidite, koliko je to dobitak za grad. Vjerujem da ćemo sledeći projekt praviti jo jedan fudbalski teren, nešto slično poput pomoćnog Gradskog, jer Banjaluci i fudbalskim klubovima je potrebno najmanje takvih 5-6 terena – poručio je Siniša Mrkobrada.