Čitajući izjavu zaduženog za sport Ministarstva civilnih poslova gospodina Vojina Mijatovića da će se 4. juna tekuće godine održati u Mostaru osnivačka Skupština krovnog RS BiH.

Ja mislim da od toga neće biti ništa, jer kočničar će biti RS RS, upravo prisutna osoba na tom sastanku Aleksandar Miljuš, koji je i zamjenik Zdravka Miličevića. Njih dvojica imaju uhodanu šemu dogovora, a ako nešta ne uspiju onda formalno jedan drugog optužuju.Njih dvojica su na perfidan način eliminisali Regionalne saveze iz Banjaluke i Doboja. Meni uopšte nije jasno ko vodi RS RS, Zdravko Miličević ili Aleksandar Miljuš. Još bolje pitanje je ko su oni u rukometu RS da odlučuju o svemu. Takav način rada je doveo do toga da nema rukometa u RS, odnosno BiH. Samo oni imaju korist.

Žašto će biti kočničar RS RS?

Da bi se osnovao RSBiH prvi potez mora napraviti RS RS, a to je da moraju nastaviti prekinutu Skupštinu iz 2014. godine u Trebinju  pa po završetku te Skupštine zakazati odmah novu Skupštinu RS RS i na toj Skupštini donijeti odluku o udruživanju sa RSFBiH radi formiranja krovnog Saveza BiH.

Takođe na toj Skupštini se moraju odrediti delegati za krovni Savez BiH, potvrditi im mandat i od toga momenta teće im mandat u RS BiH.

Oni to i ne znaju, a i ne mogu da naprave, jer gube vlastite pozicije u rukometu.

Šta ima Smajo Karačić da učestvuje u donošenju normativnih akata. Gospodo, on je dao ostavku isto kao i Enid Tahirović. Nemaju oni  šta tu da traže. Izgleda I dalje će Smajo svirati, a budale igrati!?

Biće tu i Herceg Bosne i Smaje, samo rukometa neće biti.

Gospodinu Voji  želim sve najbolje, ali nevjerujem trojki – Smajo, Herceg i Miljuš.

Kako možeš upravljati ovim ljudima koje sam nabrojao, koji su doveli Rukometni  savez BiH i rukomet do ovoga gdje smo sada. To je sramota!!!

Miro Bjelić