U najboljoj utakmici viđenoj ove sezone u Krupi na Vrbasu, domaća Krupa deklasirala je zenički Čelik sa ubjedljivih 5:2 i vratila nadu da bi, eventualno, mogla da se izbori za opstanak u premijerligaškom društvu. Uz to izabranici Slobodana Starčevića ostvarili su prvi trijumf još od 24. novembra prošle gdine kada je savladan Željezniučar (2:1).

Nakon početnog ispitivanja snaga Krupa je već u osmom i devetom minutu stvorila dvije dobre prilike, ali je šuteve Siniše Babić i Nikole Mandića bez većih problema ukrotio sigurni Bojan Pavlović na golu Čelika. Pet minuta kasnije zaprijetili su gosti, ali je pokušaj kapitena Anela Dedića bio preslab za Mateja Markovića.

U 15. minutu Krupa ipak kruniše svoju inicijativu. Najbolji igrač domaćeg sastava, Mandić, vara svog direktnog protivnika, šutira sa ivice šesnaesterca, lopta je okrznula Ljubišu Pecelja i u luku završila ispod prečke nemoćnog Pavlovića.

Devet minuta kasnije domaćin je duplirao prednost. Saša Nikodijević je prošao po desnojs trani, na drugoj stativi pronašao Slobodana Milanovića koji spušta loptu za Marka Brtana, a ovaj sa šest metara pogađa mrežu Pavlovića koji je pokušao da odbrani ovaj šut, zakačio je loptu, ali nije uspio da spriječi da ona završi u mreži.

Nakon toga Zeničani preuzimaju inicijativu, a najbolju priliku propušta Paskal Okoli koji je iz odlične situacije traljavo šutirao.

U 38. minutu Milanović propušta stopostotnu šansu, sa samo osam metara potpuno neometan šutira u donji desni ugao ali Pavlović fenomenalnom intervencijom spašava svoj gol.

A onda, za manje od jednog minuta, malobrojni gledaoci u Krupi na Vrbasu su vidjeli dva pogotka. Prvo je Haris Dilaver iskoristio dobru asistenciju Dedića i traljavu intervenciju domaće odbrane da svom timu donese nadu, ali je Krupa, samo što je krenula sa centra, ponovo stekla dva gola prednosti. Nakon kombinacije sa Đurom Zecom, Babić topovski šutira u suprotni ugao za 3:1.

Drugo poluvrijeme, očekivano, krenulo je napadima gostiju koji su već u 51. minutu ponovo stigli na samo gol zaostatka. Dušan Hodžić centrirao je sa desne strane, Marković slabo interveniše i lopta dolazi do Ševke Okića. Napadač Čelika topovski šutira sa 12 metara, lopta pogađa preču, pa se odbija u zemlju, pa ponovo u preču, a drugi pomoćnik, Stefan Tešanović signalizira da je ona u tome prešla gol-liniju.

Nakon toga Krupa ponovo preuzima inicijativu i u 67. minutu „rezervista“ Almir Aganspahić, u svom prvom kontaktu sa loptom, postiže pogodak. Prvo je Milanović topovski šutirao sa 22 metra, Pavlović kratko odbio loptu na koju je natrčao Aganspahić i smjestio je u mrežu. Isti igrač deset minuta kasnije koristi nevjerovatno dodavanje Igora Makitana, loptu koja je putovala šezdesetak metara, prihvata je između dva protivnička igrača i postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Do kraja Krupa nije pretjerano pritiskala, dok se deprimirani gosti nisu ni potrudili da bar ublaže poraz.

Krupa – Čelik 5:2 (3:1)

Strijelci: 1:0 Mandić (15), 2:0 Brtan (24, Milanović), 2:1 Dilaver (39, Dedić), 3:1 Babić (40, Zec), 3:2 Okić (51, Hodžić), 4:2 Aganspahić (67), 5:2 Aganspahić (77, Makitan). Stadion: Krupe. Gledalaca: 200. Sudija: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) – 6. Pomoćnici: Moamer Čaušević i Stefan Tešanović (Sarajevo). Delegat: Miloš Brkić (Laktaši). Žuti kartoni: Vrhovac, Jamak (Čelik).

KRUPA: Marković 6, Karišik 6,5, Makitan 7, Dujaković 7, Puzigaća 7, Nikodijević 7, Brtan 7, Milanović 7 (80. Marjanović -), Babić 7, Mandić 7,5 (66. Aganspahić 7,5), Zec 7 (62. Palić -). Trener: Slobodan Starčević.

ČELIK: Pavlović 6, Vrhovac 5,5, Dedić 6, Dilaver 6, Okić 6 (76. Lelić -), Grahovac 5,5, Okoli 5,5, Pecelj 5,5, Jamak 5,5 (85. Vardo -), Hodžić 5,5, Jurina 5,5 (88. Livaja -). Trener: Čihat Arslan.

Igrač utakmice: Nikola Mandić (Krupa) – 7,5.