OVAN (21.3 – 20.4)

Posao – Obuzelo vas je veliko nestrpljenje, sve biste sad i odmah. Dok se tako bespotrebno trošite i nervirate, vrijeme prolazi, a ništa se ne postižete. Potisnuta tenzija i iščekivanje prijete da eskaliraju u vidu impulsivne reakcije kojom biste upropastili sve što ste do sada izgradili. Ostanite strpljivi kako biste izbjegli moguće komplikacije.

Ljubav – Kao i u poslu, tako i u ljubavi, muči vas nestrpljenje. Jednostavno, vi više ne možete da čekate. Srećna vijest je da nećete još dugo trpiti, promjene stižu u bliskoj budućnosti, ali mogu biti neprijatne. Ostanite smireni i ne donosite prerane zaključke, jer mogu biti potpuno pogrešni.

Zdravlje – Bolovi u grlu.

 

BIK (21.4 – 21.5)

Posao – Možete računati na podršku prijatelja jer ste u proteklom periodu svojim zalaganjem i požrtvovanošću to zaslužili kod njih. Očekuje vas potpisivanje važnog ugovora koji vam najavljuje da vaša karijera kreće u novom pravcu. Uporedo s tim muče vas loši postupci određenih saradnika, pa iako slavite malu pobjedu, istovremeno ste i uvrjeđeni.

Ljubav – Voljena osoba je promjenljivog raspoloženja, imate utisak da vas namjerno iskušava. Ako se ovih dana upustite u ozbiljne razgovore, može vam se desiti da u afektu izgovorite i nešto što ste planirali da prećutite. Za vaša nezadovoljstva trenutno nema lijeka, budite strpljivi.

Zdravlje – Problemi s varenjem.

 

BLIZANCI (22.5 – 21.6)

Posao – Vrijeme je da usporite tempo. Moguća je ponuda za partnerstvo sa osobom koja vam u život dolazi kao neko ko želi da vas nečemu nauči. Ideja vam zvuči sumnjivo jer je sve previše dobro da bi bilo stvarno. Bez obzira na to što osoba koja vam se nameće nema loše namjere, njen plan nije dovoljno jak da biste se vi nekritički upustili u tu avanturu.

Ljubav – U partnerskim odnosima vlada zatišje. Voljena osoba djeluje sebično i nestrpljivo. Vaša romantičnost, ovih dana, trpi udarce jer vas okolnosti teraju da situaciju sagledate na realan način. Ne gubite nadu, ovaj period je kratkotrajan i prolazan.

Zdravlje – Provjerite hormone.

RAK (22.6 – 22.7)

Posao – Vama je jasno šta je dobro a šta ne, pa vas nervira što kolege ne razumiju šta se u radnom okruženju dešava. Bespotrebno sami sebi kvarite raspoloženje, jer se bavite ljudskim odnosima koji su, za vaše poslovanje, nebitni. Mogući su neočekivani izdaci, na vrijeme pripremite strategiju koja će vam pomoći da prevaziđete probleme.

Ljubav – Ako zanemarite loše raspoloženje, shvatićete da za druženje i prijatne kvalitetne razgovore nije neophodno da imate mnogo novca. S druge strane, pod tenzijom ste zbog pritiska voljene osobe koja je, ovih dana, promjenljivog raspoloženja i za vas krajnje nepredvidiva.

Zdravlje – Čuvajte grlo.

 

LAV (23.7 – 22.8)

Posao – Očekujete brzu realizaciju, ali stvari se ne razvijaju željenim tempom. Dok čekate da se nešto pokrene, gubite dragocjeno vrijeme pa vam izmiču prilike koje su sigurnije, a možda i isplativije od onih koje ste zamislili. Otvara vam se šansa da započnete nešto novo što će vam se višestruko isplatiti. Budite brzi da vam cijeli posao ne bi izmakao.

Ljubav – Zaokupljeni ste razmatranjem nekih situacija koja su se odigrale u prošlosti. Vaša ćutljivost izaziva neraspoloženje voljene osobe. Probudite se, nije pravo vrijeme za iskušenja. Zbog nedostatka komunikacije mali nesporazum prijeti da preraste u veliki problem.

Zdravlje – Virusna infekcija.

 

DJEVICA (23.8 – 22.9)

Posao – Samouvjereni ste, ali obaveze trpe jer niste dovoljno usrredsređeni. Mislima ste daleko, jer unaprijed planirate aktivnosti na čiju ćete realizaciju još da čekate. U jednom jeste u pravu, a to je da je neophodan precizan i praktičan plan, ali to ne podrazumijeva gubljenje dragocjenog vremena na pretjerano razmišljanje.

Ljubav – Čini se da ranije nešto nije bilo po vašoj volji, a kada su stvari krenule kako želite, izgubili ste interes. Voljenoj osobi nije jasno vaše promjenljivo raspoloženje, ne zna kako da vam ugodi. Budite fer, jasno recite šta je to što hoćete i istovremeno uvažite potrebe druge strane.

Zdravlje – Problemi sa sinusima.

 

VAGA (23.9 – 22.10)

Posao – Bez obzira na sve što ste planirali, budite spremni da odložite većinu aktivnosti. Precjenili ste svoje mogućnosti, pa htjeli vi to ili ne, bićete prinuđeni da dio odgovornosti prepustite bliskim saradnicima. Iskoristite ove dane za kratak odmor kako biste temeljno osmislili na koji način je najbolje da se ubuduće organizujete.

Ljubav – Neki kompromisi koje ste napravili u prošlosti dolaze na ponovno razmatranje jer vam se čini da previše trpite. Zbunjuje vas voljena osoba, čini vam se kao da je to neko koga uopšte ne poznajete. Pozitivan pomak u vašim odnosima uzrokovan je sasvim novim vibracijama koje vam nebo šalje.

Zdravlje – Alergije.

 

ŠKORPIJA (23.10 – 22.11)

Posao – Okolnosti vas primoravaju da donesete odluku za koju znate da mora da se dogodi, ali koje se istovremeno i plašite. Preozbiljno shvatate ovaj trenutak, kao da nakon toga nema povratka na staro. To je nerealno, vrlo brzo ćete shvatiti da ono što vam je u ovom periodu djelovalo kao neizbježno, ustvari nije objektivno. Ne preuveličavajte probleme.

Ljubav – Prekidate komunikaciju s voljenom osobom jer vam je tako lakše. Izbjegavanje razgovora ne vodi ka rješenju, naprotiv. Bježanje dodatno produbljuje problem i komplikuje odnose. Bez obzira na neprijatnost, preuzmite inicijativu i rješite stvari do kraja.

Zdravlje – Malaksalost.

 

STRIJELAC (23.11 – 21.12)

Posao – Nedjelja počinje velikom tenzijom i naglom promjenom situacije na svim poljima. S jedne strane imate vama nadređene ljude, a s druge one koji su, po hijerarhiji, ispod vas i očekuju vaš potez. Ne postoji način da osmislite rješenje kojim bi svi akteri bili zadovoljni. Bespotrebnim kolebanjem gubite energiju, jer šta god da izaberete, neko će se ljutiti.

Ljubav – Kako u poslu tako i u ljubavi, ovih dana muči vas kolebanje. Ukoliko svoju tenziju budete usmjerili na partnera postoji velika šansa da kriza eskalira. Reakcija voljene osobe može biti iznenađujuće neprijatna. U svemu vam mogu pomoći bliski prijatelji, ako im se povjerite.

Zdravlje – Glavobolja.

JARAC (22.12 – 20.1)

Posao – Nedjelja je obilježena važnim vijestima. Zamisao koju ste imali, a koja se tiče vaših ambicija, konačno postaje jasna i izvodljiva. Zadovoljni ste, ali svojoj okolini možete djelovati previše arogantno jer oni ne razumeju da vi na takav način ispoljavate dobro raspoloženje. Da biste izbjegli nesporazume budite otvoreni u svakodnevnoj komunikaciji.

Ljubav – Nezadovoljstvo na ljubavnom planu prijeti da postane razlog ozbiljnog sukoba između voljene osobe i vas. Ne budite prestrogi jer oboje ste krivi. Uzrok svega leži u tome što propuštate svaku priliku da kvalitetnim razgovorom razjasnite nedoumice koje vas muče.

Zdravlje – Gorušica.

 

VODOLIJA (21.1 – 19.2)

Posao – Svjesni ste da će se u narednom periodu mnogo toga promjeniti pa vas iščekivanje i neizvesnost iscrpljuju. Možete sebi da pomognete ako se usredsredite na ono što je sada i ovdje i ne mislite na nešto što se još nije desilo. U susret vam dolaze mnogobrojne prilike i poznanstvo s mlađom osobom koja ima načina da vam profesionalno pomogne.

Ljubav – Vreme je da se prilagodite voljenoj osobi. Niste raspoloženi za kompromise jer ih doživljavate kao poraz. Šta god da mislite ovih dana ne zaboravite da je vaš partner, kao i vi, osoba sa svojim potrebama i da je nekada neophodno da joj popustite, čak i kada nije u pravu.

Zdravlje – Problemi s nogama.

 

RIBE (20.2 – 20.3)

Posao – Posao se gomila a vi se u tome sve slabije snalazite. Iako napredujete na mjestu gdje se nalazite, to nije dovoljno da bi vas motivisalo da se još više potrudite. Sve ono što vam se sada dešava nije slučajno, iz nekog razloga važno je jer će vam zatrebati u budućnosti. Budite prema svima ljubazni jer ne znate za šta će vam neko biti potreban.

Ljubav – Bliži se kraj jedne faze. Voljena osoba je raspoložena za značajne promjene, a vi to kao da ne uviđate. Malo pažnje i strpljenja mogu da osvježe vezu koja je zapala u kolotečinu. Kratak odmor i zajedničko putovanje osvježiće vezu i podsjetiće vas da ste, na prvom mjestu, jedno drugom prijatelji.

Zdravlje – Prehlada.