OVAN
 Hrana – U ovom periodu možete osetiti pojačane apetite i želju za nečim “konkretnijim” na tanjiru. Iako bi vam više mesa u ishrani u prvom trenutku prijalo, vrlo brzo biste osjetili da vam ovakav vid ishrane opterećuje želudac. Sada vašem stomaku najviše odgovara ishrana bazirana na biljnim vlaknima. 

Ljubav –  Pomračenje Sunca se tokom ove sedmice dešava u vašem polju doma, porodice, stabilnosti. Dani oko pomračenja donose uvijek dosta jaku energiju koju je pomalo teško obuzdati a sa sobom nose i nepredviđene situacije koje mogu negativno djelovati na vas. Svega tu može biti – od neprijatnih situacija ili zabrinutosti za člana porodice pa do neočekivanih promjena u dogovorima sa partnerom. Sačuvajte hladnu glavu i ne dozvolite da vas ove situacije poremete ili navedu na impulsivne poteze. Slobodni – jedno simpatično poznanstvo i šansa da vam neko brzinski “pomuti pamet”. Tok i sudbina ove priče zavisi od mnogo faktora, ali se bar u početku nemojte time opterećivati. 

Posao – Prelazak Marsa koji vlada vašim znakom u znak Lava donosi vam priliv nove energije i želju da se dokazujete na poslu. Ne brinite, imaćete više nego dovoljno prilika za dokazivanje jer vas u ovoj sedmici čekaju mnogobrojne obaveze, velika žurba i pokušaj da uhvatite korak sa vremenom. Mogući su nesporazumi i sitni problemi na poslu koji će vas usporavati – od teškoća u dogovorima do gubljenja važnih papira i problema sa tehničkim sredstvima. 

Novac – Troškovi vezani za dom ili članove porodice izvlače vam više novca od planiranog. 

Zdravlje – Mogući problemi sa spavanjem. Alergijske reakcije.

BIK 

Hrana –Pripadnici vašeg znaka baš i nisu skloni umjerenosti – uživanje u svim životnim zadovoljstvima, pa i hrani – jedan je od vaših prioriteta. Ipak, dani koji su pred nama zahtjevaju lagane i manje obroke da biste se osjećali dobro. 

Ljubav –Nedjelja u kojoj će neka forma napetosti prosto “visiti u vazduhu” i u kojoj zaista nije pravi trenutak da na toj napetosti potencirate. Ukoliko sa partnerom pravite planove o odlasku na godišnji odmor ili krećete u akciju sređivanja i renoviranja stambenog prostora – pokušajte da se dogovorite, a da se ne posvađate. Ima i ljepših načina da se neke stvari kažu, pa pokušajte da primjenite ovaj sistem. Ukoliko ste slobodni – ide vam jedno zanimljivo poznanstvo preko prijatelja, komšiluka ili društvenih mreža. Biće vam zanimljivo da sa ovom osobom pričate, a mogu sjevnuti i neke vrlo interesantne varnice. Početak je obećavajuć, a kako će biti na dalje – to ćemo tek vidjeti… 

Posao –Više situacija i vjerovatno i više osoba će vam tokom ove sedmice skakutati po živcima. U kontaktu sa onima koji vas nerviraju primjenite malo manipulativnosti i lukavosti – sve je dozvoljeno, samo da se izbjegne konfliktna situacija. Što se tiče situacija koje će vas nervirati, šta da vam kažem – pripremite se da ih brzinski, u hodu rješavate. Više je nego izvjesno da ćete se vrlo uspješno izboriti sa svime. Provjeravajte sebe kada je papirologija u pitanju – tu može biti grešaka. 

Novac –Prilivi su se naglo povećali, a onda isto tako naglo i stali. Ne brinite, ovo je samo trenutno. 

Zdravlje –Nervoza i stres mogu prouzrokovati probleme sa spavanjem. Osjetljivo vam je grlo.

BLIZANCI

Hrana –Manji obroci i više svježeg – prvenstveno zelenog povrća u ishrani savršeno će odgovarati i vašem stomaku, ali će činiti i da se vi osjećate lakše i poletnije. Ove sedmice je moguć zastoj u metabolizmu, zato znatno smanjite unos masti, šećera, bijelog brašna…. 

Ljubav –Činiće vam se da se samo vi trudite, da samo vi vučete odnos, a da je partner ili okrenut sebi ili izgleda pogubljeno u vremenu i prostoru. Bićete naelektrisani i samo nešto zvocati je će vam izgledati da svi vaši napori ne donose da se bilo šta realizuje, pomjeri sa mrtve tačke ili rješi. Reći ćete sve ono što vam je na pameti (a toga je mnogo) ali ni time nećete postići ništa spektakularno osim što ćete možda olakšati sebi. Iako neki momenti mogu izgledati burno, u suštini – ovo će biti bura u čaši vode. Slobodni Blizanci mogu upoznati osobu koja će ih zainteresovati, ali iz nekih razloga – možda vaše okupiranosti drugim prioritetima, ovo će za sada ostati samo na nivou povremene komunikacije. 

Posao –Čini vam se da ste nekako u zapećku kada je posao u pitanju. Do vas dolaze informacije za koje uopšte niste sigurni da li su istinite ili ne – sve čujete od drugih, a ne znate koliko im uopšte možete vjerovati.  Savjet – ne odlučujte i ne povlačite impulsivne poteze, pogotovo ako su oni zasnovani na “rekla – kazala” informacijama. Sačekajte dalji tok dešavanja. U ovoj sedmici ćete biti dosta okupirani poslom i vjerovatno u velikoj žurbi – stoje mogućnosti da zakasnite sa bitnim obavezama, pa se organizujte bolje. 

Novac –Jedan fin priliv u drugom dijelu sedmice malo će vam rasteretiti dušu… 

Zdravlje –Problemi sa grlom i disajnim putevima.

RAK 

Hrana – Rakovi mogu ići iz krajnosti u krajnost – ili brzinski na sebe nabaciti par kilograma viška….ili se u potpunosti usmjeriti na zdrav način ishrane i vrlo voditi računa o svakom obroku. Ukoliko se okrenete hedonizmu – teško ćete skinuti kilograme koje sada dobijete…. 

Ljubav – Iako se u ovoj sedmici dešava pomračenje Sunca u vašem znaku, a to uvijek donosi povećanu i nestabilnu energiju – nekako mi se čini da ćete vi ipak uspješno to ishendlovati i da vam ovi dani čak mogu biti prilično prijatni sa voljenom osobom. Naravno, biće povremenog i kratkotrajnog nezadovoljstva ali vi ćete se iz ovih raspoloženja prilično brzo dizati i ostavljati ih iza sebe. Venera koja ulazi u vaš znak ipak vam donosi da osećaj ljepote i emocija nadvladavaju sve ostalo. Slobodni Rakovi – neko vas je primjetio i daje vam vrlo nedvosmisleno do znanja da je više nego zainteresovan za vas. Ne budite pasivni – ova priča može biti interesantna, bez obzira da li je samo flert ili letnja avantura….ili nešto više od toga. 

Posao – Do polovine sedmice bićete u nekom vrlo čudnom raspoloženju – nešto na kraj srca, bijesni, nervozni, možda i zabrinuti. No, vrlo brzo ćete uvidjeti da nemate razloga za tako nešto. Promjene zbog kojih ste nakostrešeni i ustreptali i nisu toliko loše kao što to vama na prvi pogled izgleda. Nešto ćete mijenjati u načinu rada i samo je prvi momenat neprijatan, poslije toga će sve brzo dolaziti na svoje mjesto. Sposobniji ste i prilagodljiviji nego što mislite. 

Novac – Ulazite u period pojačanih i učestalijih priliva. 

Zdravlje – Pojačana nervoza, ali zdravlje – solidno.

LAV 
Hrana – U potpunosti ste se opustili – možda želite sebi maksimalno da ugodite, a možda više zaista ne možete da uskraćujete sebi omiljene namirnice ili kasno večernje obroke. Slaba tačka će vam u ovoj sedmici biti sladoledi, kolači i voćne torte.

Ljubav – Preplaviće vas emocije i teško će vam biti da se kontrolišete. Da se razumijemo – to mogu biti i pozitivna i negativna osjećanja – u svakom slučaju situacija je ista – nećete moći niti želiti da ih prećutite. Ukoliko volite, sada ćete to reći jasno i glasno….a ukoliko ste bijesni iz nekog razloga – istrešćete na voljenu osobu sve ono što mislite i što ste možda do sada i prećutkivali. Bilo da volite ili da bjesnite, suština je u potpunosti ista – emocije prema partneru vas nadvladavaju. Slobodni Lavovi – kontakt preko posla ili izlazaka, prijatelja, društvenih mreža – jeste zanimljiv, ali samo od vas zavisi da li ćete želiti da ga produbljujete. Sve može ostati i samo na nivou flerta ili kratkotrajne avanturice.

Posao – Neke neprijatne situacije se mogu izdešavati tokom ove nedjelje, ali ćete vrlo brzo uspjeti da ih raščistite i sve postavite na svoje mjesto. Da, sigurno je da ćete se u procesu nervirati, možda i biti ogorčeni na neke osobe – ali sada vam je najprije na pameti kako da se izborite sa ovim….o svemu ostalom ćete misliti sutra. Ova nedjelja će donijeti naporne poslovne obaveze kako god okrenuli, pa se negdje psihički pripremite da žestoko zapnete. Prolazni nesporazumi i razmirice sa osobama sa kojima sarađujete.

Novac – Mogućnost da zaradite na brzinu ili dobijete neočekivani finansijski priliv.

Zdravlje – Izbacite višak energije kroz rekreaciju, šetnju, bavljenje sportom.

DJEVICA

Hrana – Što više povrća i voća – najprije paradajza, šargarepe, paprika, kajsija, bresaka, nektarina, dinja. Možete se više opustiti kada su mliječni proizvodi u pitanju – jogurt, kiselo mlijeko, mladi sirevi. Izbjegavajte suhomesnate proizvode i jake začine.

Ljubav – Svaka promjena je dobrodošla i donosiće pozitivnu energiju i više živosti u odnos sa voljenom osobom. Aktivirajte se da pronađete i istražite šta je to što vašem partneru prija i iznenadite ga. Biće vam uzvraćeno duplo. Ne kalkulišite – što više otvorenosti, iskrenosti, što više onih riječi koje voljena osoba možda dugo priželjkuje da čuje od vas – i nemate nikakvih razloga za brigu. Samo nemojte otići u drugu krajnost i zvocati zbog svake sitnice. Izbjegnite ovo po svaku cijenu. Slobodne Djevice – neko koga smatrate drugarom, prijateljem – odjednom počinje da pokazuje čudne znake naklonosti i pristupa vam na drugačiji način. ukoliko ste “za” – odgovorite istom mjerom….Ukoliko niste – zaustavite ovo na vrijeme.

Posao – Opterećeni ste mnogim pitanjima, neke situacije vas prosto “bodu u mozak” i bilo bi jako dobro da u ovoj nedjelji ne budete impulsivni onda kada vam vrijeme nije. Za neke stvari morate još malo sačekati. Bolje se organizujte jer u danima koji su ispred vas dolazi do velikog povećanja obima obaveza i biće vam dragocjen svaki trenutak. Promjene u dogovorima i u planovima vas mogu nervirati, ali probajte da se prilagodite, koliko god da je to u vašoj moći.

Novac – Na brz način možete doći do novca. Ukoliko je ovo skopčano sa nekim rizikom – budite obazrivi.

Zdravlje –Nesanica, nervoza, problemi sa cirkulacijom i krvnim pritiskom.

 

VAGA

Hrana –Nemojte da vas mrzi da češće nego inače skuvate neku supicu, potaž – da iskombinujete više vrsta povrća sa komadom mesa – vašem stomaku je sada potrebna hrana koja se brzo i lako vari. Pripremajte grilovano povrće, češće konzumirajte ribu.

Ljubav –Ova nedjelja donosi neko kratkotrajno dizanje i bolju energiju u vašim emotivnim relacijama. Partner je kao više okrenut prema vama, a vi ste kao zadovoljniji…..mada se mora priznati da je sve ovo nešto polovično i isforsirano. U suštini, vaša vladarka Venera i vladar partnerstava Mars se “ne vide” u ovom periodu, pa i pored tih nekih sitnica koje kao uljepšavaju odnos, suština ostaje da prave povezanosti nema. Šta više – neke Vage mogu biti raspoloženije nego inače i zato što su u međuvremenu otpočele jednu tajnu komunikaciju koja ih baš “diže”. Slobodni – zagrijali ste se za nekoga koga ste upoznali preko poslovnog segmenta i skroz ste ustreptali….Polako, da vidimo u kom pravcu ovo ide na dalje….

Posao –Zahtevna nedjelja je ispred vas, mada se mora priznati da će biti i plodonosna i što se rezultata, ali i što se finansijskog dijela tiče. Neočekivane promjene koje se pokreću odjednom, bez ikakvih posebnih najava, a od vas se očekuje da ih pratite i primjenjujete. Samo će vam početni momenat biti naporan, već nakon toga vi ste “svoj na svome”. Pred vama se otvaraju i neke nove mogućnosti – možete biti zatečeni situacijom ali na pozitivan način. Osobe koje vas u ovim danima nerviraju – samo iskulirajte.

Novac –Mogućnosti za veće, potpuno neočekivane finansijske dobitke.

Zdravlje – Osjetljiv stomak i grlo. Izbjegavajte hladne i gazirane napitke.

ŠKORPIJA

Hrana – Ukoliko ste u prethodnom periodu imali problem sa ishranom – trudili ste se da jedete zdravo, izbacili grickalice, višak hljeba, slatkiše – a niste vidjeli nikakve konkretne rezultate, ne očajavajte. Metabolizam vam je bio usporeniji, ali sada stvari polako dolaze na svoje mjesto. Opet ćete se radovati vagi….

Ljubav –Vi ste do nosa u poslu, ne znate gdje ćete prije i pokušavate da se sastavite i organizujete što bolje možete. E baš u ovim momentima voljena osoba je željna vaše pažnje i ima sto i jedan prijedlog za organizaciju zajedničkog vremena. Možete da birate – ili ćete da odvojite jedan dio svog dragocjenog vremena za voljenu osobu (što uključuje veliki lični stres i nerviranje) ili ćete, ako ne u ovoj nedjelji a ono vrlo brzo – imati emotivni problem. Na volju vam, šta ćete i kako ćete je već vaša stvar. Slobodni – neko ko dolazi sa puta, ko ne živi blizu vas, možda osoba koju ste upoznali preko prijatelja ili društvenih mreža – baš, baš, baš vas je zaintrigirao. Da li je ovo samo ljetnji flert i avantura – neka vrijeme pokaže….

Posao – Mars, vladar vašeg znaka u prvim danima ove sedmice ulazi u znak Lava i vaše polje karijere, statusa, pozicije. Vrijeme je da se angažujete tri puta više nego do sada (nemojte da kukate i da kažete da vi sve vrijeme na taj način radite) i da jurnete ka onim ciljevima koje ste davnih dana sebi postavili. Vrijeme promjena i to onih velikih je pred vama, pa izvolite – navalite. Ako se u ovim danima budete nešto “koškali” sa šefovima, gledajte da ne budete baš previše impulsivni i da ne dramite mnogo….

Novac – Prilivi su najprije vezani za inostranstvo i druge prostore, gradove. Mogućnost dopunskog posla.

Zdravlje –Moguća sunčanica. Starijima – problemi sa cirkulacijom i krvnim pritiskom.

 

STRIJELAC

Hrana –Dosta se trošite u ovom periodu pa imate kakvo takvo opravdanje za pojačan unos kaloričnije hrane. Ono što uporno zanemarujete je povrće koje sada možete konzumirati u bilo kakvoj varijanti – kroz salate, grilovano, bareno….samo da je što češće na vašem stolu…

Ljubav –Partneru je potrebna promjena, potrebno mu je više vremena sa vama, više pažnje, potrebno mu je da ispunite obećanja koja ste mu dali, da mu se više posvetite i da imate sa njim neku finu, normalnu i kompromisnu komunikaciju. Da, sve je to njemu potrebno – a vi u nekom svom filmu, okrenuti sebi i svojim prioritetima, svojim stavovima – prosto nemate namjeru ili jednostavno – nemate mogućnosti da mu izađete u susret. Zato nemojte da se čudite promjenljivim raspoloženjima i povremenim burnim reakcijama voljene osobe….Slobodni – postoji jedna šansica, ali najprije za seksualni kontakt ili avanturu sa jednom osobom. Ako hoćete – a vi hajte….Ukoliko nećete – a vi onda čekajte nešto drugo….

Posao –U nekom ste vakuumu, u nekom praznom hodu kada je posao u pitanju. Niti volje niti energije niti podstreka, a iskreno rečeno – niti nekih pravih prilika da nešto iole konkretnije promjenite. Sve se svelo na vrtenje u svakodnevici, na obavljanje jednih te istih zamornih obaveza, na jurenje da ispunite rokove, na standardno napet odnos sa saradnicima i kolegama….i tako dalje, i tako dalje….Jedino što je dobro jeste da će ova sedmica prosto proletiti…a iskreno – a vi ćete joj jedva dočekati kraj…

Novac – Mogućnost solidnog finansijskog priliva.

Zdravlje –Potrebna vam je promjena, odmor je neophodan….

JARAC

Hrana –Ishrana na biljnoj bazi najviše bi vam odgovarala u ovom periodu. Ukoliko baš ne možete da zamislite jelo bez mesa, onda ga makar uzimajte u manjim količinama – najbolje kao bareno ili grilovano. Ništa vam ne bi falilo ni da imate ribu češće na meniju..

Ljubav –Pomračenje Sunca u vašem polju ozbiljnih emotivnih partnerstava donosi mogućnost da voljena osoba u ovoj nedjelji ili makar u njenom prvom dijelu – bude čudna, neuhvatljiva, sa promjenljivim raspoloženjima i ponašanjima. Ono što je najbitnije – ne reagujte, ne ispravljajte krive Drine, ne dokazujte joj da nije u pravu, najbolje pustite….Ionako će se za dan ili dva situacija sleći i voljena osoba će osjetiti potrebu da vam se više približi i pokaže vam više emocija. Dakle – strpljen, spašen. Slobodni – Venera koja vlada vašim poljem ljubavi ulazi u polje partnerstava i pravi neke vrlo zanimljive aspekte. Moguća je jedna vrlo simpatična i slatka ljubavna priča preko prijatelja, okoline ili društvenih mreža.

Posao –U ovoj sedmici – iznenađanje za iznenađenjem. Oni na koje ste računali i u čija ste se obećanja pouzdali – možete shvatiti da od toga nema ništa. Planove koje ste kovali – dolazi do preokreta koji vam ne idu na ruku….No, sa druge strane – iskaču neki vrlo zanimljivi prijedlozi i ponude koji na prvi pogled izgledaju kao da su baš ono o čemu ste maštali i sanjali. No, da ne krenemo odmah sa slavljem i vatrometom – pustite da se ovo razvija, pa ćemo vidjeti da li zaista vrijedi radovati se….

Novac –Jedan jači finansijski priliv malo će vas rasteretiti i osloboditi napetosti…

Zdravlje –U ovoj sedmici – prilično dobra zdravstvena situacija.

VODOLIJA

Hrana – Jednim velikim dijelom osjećaj težine u stomaku poslije svakog obroka bi trebao da se smanji tokom ove sedmice. I dalje vodite računa da uzimate što manje slatkiša i da međuobroci budu isključivo sastavljeni od voća. Nikakve grickalice ni testa ne dolaze u obzir.

Ljubav – Slažete vaš partner i vi vaše funkcionisanje i raspoloženja kao tortu. Red nesporazuma u komunikaciji, pa i rasprava….red slatkoće, divnoće i emocija. I tako redom…Kakav će “kolač” od svega ovoga ispasti to samo vas dvoje znate, ali ćete ga na kraju ipak zajednički pojesti. Bez šale sada – nedjelja povremeno divna, povremeno da se počupate. Bitno je da će se non stop nešto dešavati i da neće biti dosadno….Slobodni pripadnici ovog znaka – krenuli sa svih strana da vas spopadaju, da vam se udvaraju. Neki suptilno, a neki baš i ne. Dizaće vam se kosa na glavi od pojedinaca, ali se mora priznati da vas neko može zaintrigirati. Djeluje na prvi pogled slatko i uzbudljivo….kako će biti na dalje, vidjećemo…

Posao – Nerviraće vas saradnici, ali ako je za utjehu – nerviraćete i vi njih. Svi će vas nešto tražiti, spopadati i kada imate vremena i kada ste u obavezama preko glave, svi će nešto galamiti i tražiti vašu pažnju – a vi se sa ovim borite kako znate i umijete. Neke situacije ćete želiti da izbjegnete i da pobjegnete od njih, ali je malo vjerovatno da ćete uspjeti. Moraćete da obavite i završite i nešto što vam je neprijatno i mogu samo da vam kažem da ćete odahnuti poslije. Naporna nedjelja, mnogo posla, mnogo nerviranja i stresa.

Novac – Pare će vam doći, moguće i veće. Pare ćete potrošiti, koliko god da ih dobijete.

Zdravlje – Stres i problemi sa kičmom.

 

RIBE

Hrana – Izbjegavajte tjestenine, slatkiše i grickalice. Skloni ste da povremeno “zavarate glad” kesicom čipsa ili parčencetom kolača – umjesto toga bolje uzmite šaku badema, lješnika, oraha ili pojedite parče lubenice. Trudite se da hrana na vašem tanjiru bude što raznovrsnija.

Ljubav – Ukoliko hoćete da budete mirni u ovoj sedmici, morate se potruditi da poboljšate komunikaciju sa osobom koju volite. Da se razumijemo – uopšte ne smatram da će to sada biti lak zadatak, ali jednostavno – morate probati i dati sve od sebe. Jer u suprotnom – već u ovoj nedjelji može doći do nesporazuma, do toga da ne razumijete jedno drugo i da se zbog nerazumijevanja oboje nervirate. Pogrešno ćete tumačiti signale koje šaljete jedno drugom. Iz tog razloga – ne signalizirajte, pričajte! Slobodne Ribe – pomračenje Sunca u vašem polju ljubavi najavljuje velike promjene u ovom segmentu. I evo ove sedmice prve prilike, i to dosta dobre! Susret koji će promjeniti mnogo toga i osoba koja vas na prvi pogled obara s nogu…

Posao – Od ove sedmice startuju promjene koje su možda dugo najavljivane i za koje ste se nadali da se neće ni dogoditi. No, ipak su tu i vrijeme je da se bakćete sa njima, iako vam do baktanja nije. Teško ćete se u ovim danima uklapati, teško ćete funkcionisati, sve će vam biti novo i nepoznato i zbog svega ćete se stresirati. Kada završite radnu sedmicu i kada se osvrnete, shvatićete da ste se nervirali bez ikakvog razloga. Sve je riješeno, sve je na svom mjestu, sve funkcioniše baš kako treba….

Novac – Spletom srećnih i neobičnih okolnosti – slijedi vam povećanje priliva…

Zdravlje – Stres i napetost mogu donijeti probleme sa kičmom, glavoboljama ili krvnim pritiskom….