Odbojkašice Jedinstva Bimal osvajačice su Kupa BiH. Vijest koja nikoga nije začudila, nekako ustaljenim ritmom, jer brčanke su navikle na dominacije, koje se više nemjere godinama, već su prerasle u decenije.

Dijana Vasić ističe da tako razmišljaju i na parketu sve djevojke, kad si najbolji oonda tako treba i da se ponašaš.

– Ja sam već i izjavila prije turnira da bi svaki rezultat osim podizanja devetog u nizu pehara Kupa BiH bio poražavajući. Mislim da smo trenutna neprikosnovena ekipa, što smo pokazali i kroz prvenstvo, gdje smo ubjedljivo prvi, bez poraza,a ovaj trofej  je bio pravi šlag na osvojen Kup RS i prvenstveno prvo mjesto na tabeli. Sada se polako spremamo za završnicu, gdje su nam prve dvije utakmice sa lakšim protivnikom, gdje samim tim i treniramo jače, više na snazi, a manje na taktici. Nadam se da ćemo uspjšno završiti i prvenstveni dio i podići jedanaesti pehar prvaka države – poručila je Dijana.

Na pitanje do kada ćemo nju gladati na parketima, sa osmjehom na licu imala je spreman odgovor:

– Nisam valjda dosadila, hahahahah. Navikla sam na pehare, baš mi lijepo stoje. Šalu na stranu, vidjeću, sada sam skoncentrisana na završnicu, a onda ćemo pričati o svemu, pa i mom povlačenju – poručila je legendarna odbojkašica Jedintva Bimal, Dijana Vasić.