Nasilje na studentskim sportskim igrama u Banja Luci izazvao je predsjednik studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Branko Trninić.

Trninić je nepoznatim predmetom nanio povrede glave sudiji Madena Đokića, podmuklo ga napadnuvši  sa leđa na tribini  fudbalskog stadiona Sportskog centra uz objekat K-4.

Saveznom sudiji FS RS koji je sudio studentsku fudbalsku utakmicu, je stariji Trninićev brat, Stevan, iz usta istrgao pištaljku, i na taj način je oteo, udaljivši se na tribine stadiona. Kada se sudija uputio na tribine radi vraćanja pištaljke, sa leđa ga je napao Branko Trninić i nepoznatim predmetom i na neutvrđen način mu nanio povrede glave. Krv sa tribina je obrisana prije dolaska policije, ali su ostali tragovi krvi na tijelu i opremi sudije.

Otac braće Trnić je bio aktivan fudbaler i sudija, stariji Stevan je prije stjecanja zvanja područnog sudije prošao Omladinsku školu Borca. Branko Trninić je aktivni fudbaler banjalučkog drugoligaša BSK.

Prema neprovjerenim informacijama, poslije izlaska policije na lice mjesta, sudije su bezbjedno napustile mjesto nasilja, a nasilnici su na slobodi.

Očekujemo saopštenje Upravnog odbora Sudijske organizacije ka će najvjerovanije povući  sudije sa fudbalskog turnira koji, u okviru, ”Studentskih sportskih igara”  organizuje Studentski parlament državnog Univerziteta u Banjoj Luci.