Dubrave i srbačka Sloga podijelili su bodove u okviru 22. kola Druge lige RS grupa Zapad. U 90 minuta utakmice navijači nisu vidjeli golove. Gostima je pripalo prvo, domaćima drugo poluvrijeme.
U 4. minuti Kopanja ne koristi situaciju kada sam izlazi pred golmana Vasića, umjesto da šutira izravno na gol, dodaje za Babića koji iz punog trka sa 10 metara šutira jako, ali preko gola.
U 15. minuti prilika za Mirka Milakovića, koji iz dobre pozicije šutira pored gola. Sloga je zaprijetila preko Gorana Zelenca u 27. minutu, ali njegov pokušaj sa 10-ak metara iskosa s lijeve strane prohujao je pored stative.
U 36. minutu sjajan šut Kopanje otišao je tik pored stative. U 40. minutu Babić je pokušao iz daljine, ali Vasić je izbacio u korner.
Drugo poluvrijeme je obilježila bolja igra Dubrava, ali se to nije isplatilo. Igrao se 58. minut kada je Igor Nježić šutirao po zemlji sa ivice šesnaesterca, ali brani golman Grahovac. Milaković je ubacio iz slobodnjaka, Majdanac je ostao usamljen na drugoj stativi ali je glavom iz dobre pozicije šutirao preko gola.
DUBRAVE – SLOGA (S) 0:0 
Stadion: FK Dubrave. Gledalaca: 150. Sudija: Slađan Lazarević (Petrovo). Pomoćnici: Marko Maksimović i Milenko Mišić (oba iz Modriče). Delegat: Siniša Đurić (Modriča). Kontrolor: Željko Radusin (Banjaluka). Žuti kartoni: Tatić, Perić, Milaković, Glišić (Dubrave), Babić, Munjiza (Sloga S). 
Dubrave: Vasić, Radosavac, Hadžialagić, Majdanac, Tatić (od 60. Glišić), Demo, Milaković, Vukajlović (od 90. Kvrgić), Perić (od 76. Jalić), Nježić, Kisin. 
Sloga (S): Grahovac, Ilić, Malbašić, Kopanja (od 90. Ugren), Lekić, Munjiza, Zukanović, Zelenac, Babić, Kutić, Dabić. 
Tekst i foto: Goran Popović