Po svemu sudeći na “Mlakvama” bi u subotu moglo biti vruće! Nažalost, teško je to očekivati na terenu, jer “fenjerašu” Slobodi stiže lider i jesenji šampion Borac iz Kozarske Dubice, ali zato na tribinama i te kako!

Naime, opozicija kluba koja predvodi bivši fudbaler Mladen Bosančić sat vremena prije utakmice zakazala je skup navijča i simpatizera FK Sloboda, koji će tražiti neopozivu ostavku aktuelnog rukovodstva kluba poslije posljednje blamaže viđene u Prnjavoru, kada je ekipa primila čak 12 pogodaka.

U proglasu koji je Bosančić objavio na svojoj fejsbuk stranici između ostaloga piše i ovo:

Dragi navijači, bivši igrači, građani Novog Grada, ljubitelji i poštovatelji FK Sloboda evo nakon puno sramnih trenutaka koje su nam priredili nerukovodioci i grobari Slobode želim da vas pozovem ja lično Mladen Bosančić. Na ovakvu situaciju sam upozoravao cjelokupnu javnost Novog Grada i šire. Jedni su pričali da sam budala i da pričam gluposti, a vi drugi ste dali podršku na sve moje objave. Evo šanse da sve one lajkove i komentare podrške pretvorimo u stvarnost i iz toplih domova dođemo na stadion 16. novembra u subotu u 12 časova. Utakmica počinje u 14 časova.

Sat vremena ranije na našoj Zapadnoj tribini našim ćemo prisustvom dostojanstveno podržati igrače Slobode, a rukovodstvu Slobode od subote oduzeti pravo, tako što ćemo tražiti javno, transparentno i demokratski kako to kaže da podnesu neopozive ostavke do ponedeljka i to onome ko ih je i postavio i plaćao, tj. načelniku opštine. Da se javnost obavjesti o tome pošto nismo čuli od naših medija, Radio Novog Grada i gradskih portala da Sloboda nije ni otišla na utakmicu u Srbac. 

Niko se nije oglasio ni iz kabineta načelnika. Znate zašto ? Nisu smijeli! Ja pitam javno nepresjednika Slobode šta sve treba da se desi da odeš. Daj čovječe opameti se, idi GALOPOM! Svejedno ćes ostati upisan po jako lošem u istoriji FK Sloboda.

Ljudi, pokažimo da nam je stalo stvarno da SPASIMO SLOBODU. Nemojte da nam se podsmijavaju iz okolnih gradova kad treba da slavimo 110 godina.

SPASIMO SLOBODU! Čekam vas u 12 časova!