Da se ne zaboravlja  klub u kome se naprave prvi fudbalski koraci i  stekne puna afirmacija pokazuje i gest Jasmina Bogdanovića. Naime, ovaj vrsni fudbaler, nakon što je prošao sve selekcije u Fudbalskom klubu Sloga iz Doboja, zapao je za oko mnogim fudbalskim klubovima iz Premijer lige BiH, u kojima  je proveo nekoliko sezona a zatim se obreo u Norveškoj

 -Pošto sam dobio dobru ponudu i solidne uslove otišao sam iz Zrinjskog u norveški Fudbalski klub Sandnesi ulf  za koji igram već drugu sezonu.  Tamo sam  stekao mnogo prijatelja kako medju fudbalerima sa ovih prostora tako i Notvežana ,odlučio sam da pokrenem inicijativu za nabavku neophodne sportske opreme mome matičnom klubu Slogi. Moju ideju svesrdno su prihvatili  Kenan Mehremić i Frode Grottjono iz  Fudbalskog kluba Gandal te smo zajednički prikupili sportsku opremu koja će dobro doći selekcijama FK Sloga – kaže Bogdanović.

Po dolasku u Doboj posjetio je svoj bivši klub i donio sportsku opremu a to su kopačke, lopte, markeri i druga oprema. Sve to je uručio u prostorijama kluba Zlatku Spasojeviću, predsjedniku i zaželio da se Sloga vrati što prije u viši rang.

 -Zahvaljujem se Bogdanoviću,  djetetu našeg kluba,  na ovako lijepom gestu kao i  klubovima i  njegovim drugovima koji su učestvovali u prikupljanju opreme. Želim Jasminu da i dalje uspješno nastupa za svoj klub i vrata Sloge su mu uvijek otvorena.

Jasmin Bogdanović ostaje u  Sandnesi ulf do kraja godine, dokle ima ugovor, a o daljnjoj karijeri odlučiće nakon toga.

                                                                                                         Sl. Babić