U službenim prostorijama Policijske uprave Banja Luka održan je sastanak rukovodstva Policijske uprave Banja Luka sa predstavnicima Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, predsjednikom Draškom Ilićem i sekretarom Ognjenom Valjićem.

Povod sastanka je bilo razmatranje bezbjednosnih aspekata na sportskim fudbalskim takmičenjima uopšte i uloge svih sudionika koji učestvuju u organizaciji sportskih manifestacija, a sa ciljem sprečavanja nasilja i nesmetanog održavanja sportskih pripredbi.

Policijski službenici će u okviru svoje nadležnosti preduzeti sve što je neophodno da se sve predstojeće utakmice odigravaju u bezbjednom okruženju, ali se očekuje od svih učesnika da tome daju svoj doprinos.

-PFS Banjaluka uvijek želi ići korak unaprijed. Svi znamo da je ovo jedan od najuređenijih saveza ne samo na prostoru RS, već i BiH, pa u skladu sa tom činjenicom i savjesno prilazimo svim obavezama. Start Područne liga je pred nama i sve ćemo učiniti da klubovi, navijači, pojedinci budu maksimalno bezbjedni. Jesenas je bilo određenih propusta, ali baš zato smo reagovali na ovaj način da zajedničkim snagama prevaziđemo sve probleme – poručio je Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.