Branislav Krunić u poslednje dvije utakmice nije vodio Željezničar Sport Team. Ni sa klupe ni sa igre, osjetilo se to, pa je četa s Predgrađa“ oba puta poražena. Međutim, nema tu nikakvih varnica, jer Krunić se nalazi u Moskvi, na stažiranju u ruskom prvoligašu Lokomotivi, jer u pitanju je obavezan rad u nekom evropskom klubu, kako bi mogao spremiti diplomski ispit za dobijanje UEFA PRO licence.

Krunić nije slučajno izabrao baš Rusiju, jer je ostavio veliki trag u toj velikoj zemlji, igrajući uspješno pet sezona u najjačem rangu takmičenja, jedne sezone bio je i zvanično među pet najboljih stranaca ruskog šampionata.

Iz Moskve za naš portal Krunić prenosi impresije:

-Tu sam svaki dan pratim treninge s njima na bazi kluba. Poznajem jezik, kao igrače, trenere, radnike u klubu tako da mi to pomaže u ispunjavanju mojih obaveza, a ujedno i uspomene na taj period kad sam igrao. U klubu su dva igrača sa kojima sam igrao. Dmitri Tarasov, s njim sam igrao u Tomsku i FK Moskva i Aleksandar Kolomejcev,  saigrač iz Moskve. Ima ih još protiv kojih sam igrao. Pomoćni treneri su bivši igrači Lokomotive tako da se poznajemo dobro sa terena jer period od 5 godina je moj veliki trag u ruskoj premijer ligi. Tako da se osjećam kao kod kuće!  Za vikend je bila utakmica protiv Zenita na kojoj sam naravno bio, jer moram raditi analizu utakmice za diplomski rad. S tom pobjedom su postali prvaci kolo prije kraja prvenstva. Staziranje traje 15 dana, ja sam evo već 7. Stalno sam uz prvu ekipu imam potpuni pristup svemu. Radi se o zaista velikom klubu gigantu ne samo za nas, već i u evropskim okvirima – poručuje Krunić, koji prati šta se dešava i na „Predgrađu“ dok nije sa ekipom:

-Siguran sam da opstanak neće doći u pitanje. Ovo što smo napravili sa golobradim mladićima graniči se sa naučnom fantastikom, jer pojedine utakmice igralo je i po 4-5 klinaca 2001. godište, o 2000, i 1999. neću ni da pričam, jer oni su već starosjedioci. Jeste mukotrpno, ali radimo na jedini ispravan način, koji nam se mora vratiti – jasan je Branislav Krunić.