Jesenja polusezona u Omladinskim ligama pod ingerencijom FSRS je završena. Pogled na tabele, u četiri grupe pokazuje svu “ozbiljnost nadležnih”, ali na žalost i klubova. Veliki broj neodigranih utakmica, pojedine ekipe su uvrštene u tabelama, a nisu odigrale niti jednu utakmica, različita pravila se primjenjuju u pojedinim grupama, samo su vrh ledenog brijega “brige” nadležnih za razvoj fudbalskog sporta.

Ko se još može sjetiti nekog fudbalera, koji je prodat u neku ozbiljniju evropsku ekipu? Loša infrastruktura, često upitna trenerska struka, još kad se doda “stručnost” FSRS, dođemo do poražavajućih podataka.

Posebno je zanimljivo takmičenje u kategoriji pretpionira (djeca rođena 2005. godine i mlađi), koji od ove sezone igraju od šesnaesterca do šesnaesterca, po sistemu 8+1. Već ranije smo pisali da je ovu novotariju uveo Zoran Vujat, administrativac u kancelariji  FSRS. Ko nam donosi pravila, nije ni čudo što su nam lige cirkus. Zanimljivo je da je prijedlog Komisije za omladinski fudbal, na čijem je čelu, Slaviša Kralj, poznato i priznato fudbalsko ime, nije prošao na sjednici Izvršnog odbora FSRS, nego Vujatov prijedlog.

E sad, ono što najsmješnije u cijeloj priči, jeste da su različita pravila po grupama. Tako u jednoj grupi ima ofsajd, u drugim nema, jer sudi jedan sudija, zbog troškova, tako da imamo sveopštu papazjaniju, koja se toleriše od strane FSRS.

I za kraj, pitamo “eksperta” Zorana Vujata i “pametne” članove IO FSRS, kako će šampion RS u konkurenciji pretpionira da bude šampion BiH, kada u Federaciji ovaj uzrast igra “11 na 11”, a naši 8+1?