Alfa Modriča i Borac iz Banja Luke odigrali su svoju prijateljsku utakmicu u kojoj su gosti pobedili sa 7:0, realno – taj ishod mogao je biti i drastičniji. Ako je i od prijatelja, previše je.

Sve je počelo svečarski: potpredsednik domaćina Ilija Jevtić uručio je umetničku sliku Oliveru Jandriću, direktoru Borca, zbog plasmana dragulja iz Banja Luke u Premijer ligu BiH. Usledili su pozdravi fudbalera dva tima i onda ljuta bitka na raskvašenom terenu po hladnom vremenu.

Banjalučani su u prvom periodu igre tri puta pogađali metu, a u nastavku bili još silovitiji.

Modričani nisu dorasli sigurnom protivniku, ali bi jedan broj igrača morao ispoljiti više zalaganja. Jer, u zvaničnim utakmicama se igra za bodove i u sportu što se prospe, teško se nadoknadi.

Borac je pokazao da ima solidan tim, da je novi trener Zoran Milinković sve za tili – čas odlično posložio, pa to sada liči da dobro uštimovan orkestar koji će umesto nekadašnjih tužnih akorda da „prede“ umilnu muziku.

Taktom pobjednika…

ALFA MODRIČA – BORAC 0:7 (0:3)

Strijelci: Veselinović 2, Danilović, Delić, Čudić, Kunić, Burazor. Stadion:“Dr Milan Jelić“. Vrijeme: kišovito i hladno. Gledalaca: 350. Sudija: Bojan Veselinović(Modriča).

Alfa Modriča: Tripić, lazarevski, Buljić, Radić, Kojić, Lukić, M.Ilić, N.Prljeta, R.Prljeta, Šuka, Tadić. Još su igrali: Knežević, N.Ilić, Demonjić, Galešić, Sarkić, Đurić, Karamanović, Pejić.

Borac: Avdukić, Kondić, Zekanović, Janičić, Raspudić, V.Danilović, Radulović, Galešić, Mirković, Veselinović, Karić. Još su igrali: Modrić, Guberac, I.Danilović, Burazor, Delić, Kunić, Suzuki, Čudić, Đorđević, Pašagić, Ojdanić.