U Finalu Kupa Republike Srpske, u utorak u Mrkonjić Grad igraće ekipa Mladosti i Student-Igokea dva.

Mrkonjićani brane trofej osvojen prošle godine. U stručnom štabu Mladosti slažu se da su favoriti, ali da  mlada ekipa Studenta-Igokee dva nije bez šansi. U taboru Banjalučana najavljuju dobru partiju i jak otpor faorizovanom domaćinu.
Utakmica počinje u 17,30 časova uz direktan prenos na programu RTRS.
Kapiten Mladosti Đorđe Aleksić ističe da je košarkašima Mladosti to treće finale. Dva puta su osvajali pobjednički pehar Kupa RS. Raspoloženje u ekipi je dobro i nadaju su trećem uzastopnom treofeju.
– Igramo super sezonu. Svi smo zdravi i nadamo se pobjedi i osvajanju trećeg trofeja. Ekipa je pojačana sa dva nova košarkaša: Nikolom Kočevićem i Dušanom Hukićem. Daćemo sve od sebe da stignemo do trećeg uzastoponog trofeja – rekao je Aleksić, koji se u ekipu vratio nakon pola godine pauze, zbog povrede ramena.
Trener Mladsti Goran Sladojević, naglašava da je Mladost favorit, ali da mladi tim Studenta-Igokee dva može da iznenadi.
-Utakmica će biti sigurno teška, jer će oni da daju 150 odsto svojih mogućnosti. Radi se o mladoj i izuzetno talentovanoj ekipi i koja nema šta da izgubi. Ipak, mi smo favoriti, jer imamo kvalitetniju i iskusniju ekipu – naglašava Sladojević.

Sportskli direktor Mladosti Miladin Rmuš, kaže da je u Mrkonjić Gradu sve spremno za finale Kupar RS u košarci.
– Sigurno je da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini i dati sve od sebe da osvojim pobjednički pehar. Zadovoljni smo što nam je Košarakaški savez RS po drugi put ukazao povjerenje da organizujemo finalnu utakmicu – rekao je Rmuš.
U taboru drugog finaliste, ekipe Stuedent-Igokea dva vlada optimizam i spremno dočekuju finalni meč.
– Mladost je favorit, ali mi u Mrkonjić Grad ne dolazimo sa unaprijed istaknutom bijelom zastavom. Plasman u finale Kupa RS je sigurno veliki uspjeh i veliko iskustvo za našu mladu ekipu – rekao je trener gostiju Žarko Milaković.
Interesovanje za finale Kupa RS u košarci je veliko. Sve karte su rasprodate pa se očekuje rekordna posjeta u mrkonjićkoj Sportskoj dvorani.

Slobodan Dakić