Mladi fudbaleri sve više odlaze u inostrane klubove, nedočekavši da zaigraju u seniorskom pogonu. Nadomak jednog takvog angažmana je i mladi 19-godišnji Đorđe Jović, koji trenutno igra za juniore tuzlanske Slobode.

Ovaj mladi fudbaler iz Modriče, stasao je u odličnog fudbalera, a proteklih 10 dana boravio je u Antaliji, u Turskoj, gdje je odigrao dvije utakmice.

– Odigrao sam dvije utakmice u Antaliji i na obje postigao po jedan pogodak. Mogu biti prezadovoljan svojim igrama i sigurno je da sam ostavio odličan utisak. Tu su bili predstavnici brojnih klubova, a već je izvjesno da bi uskoro moga krenuti put pečalbe, kaže mladi Jović, koji je u svojoj karijeri nastupao za Modriču Maksimu, Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišići i Zvijezdu iz Gradačca.

Mladi Jović je več svojim igrama u dresu tuzlanskog premijerligaša, u juniorskoj Premijer ligi BiH, već skrenuo pažnju.

– Svakom mladom igraču imponuje kada čuje pozitivne kritike na svoje igre. Trudim se da maksimalno budem spreman, da ispoštujem sve trenerove zadatke i da svojom borbenošću dam svoj doprinos cijeloj ekipi. Nakon jesenjeg dijela nalazimo se na odličnom 4. mjestu i vjerujem da ćemo popraviti svoj plasman, naglašava Jović.