Tradicija, i želja da sve ostane u porodičnim okvirima “natjerala” je Mladena Ilića da postane najmlađi direktor u bh fudbalu! Sa nepune 24 godine preuzeo je kormilo dojučerašnjeg premijerligaša, sa željom da mu elita Srpska bude samo usputna stanica do nekih novih visina….

 – Da me neko prije godinu dana pitao vidim li sebe ovdje gdje sam danas, rekao bi mu da nije dobar u glavi!  Međutim, život je čudo, i eto, tu sam gdje jesam, i više nego zadovoljan sa svim oko sebe. Malo mi je ostalo do završetka Pravnog fakulteta i uz posao u Krupi, to mi je prioritet. Jeste malo neobično, tu sam stalno, ali opet to je nešto novo. Pronalazim se u ovom poslu, mnogo kontakata, priče, rada, ali opravdaću povjerenje ljudi, i moje porodice koji su mi dali priliku.  Cilj je da budemo pobjednici poslije 27 kola – započeo je priču Mladen Ilić.

Početak sezone je pred vratima, Krupa po svim paramterima ima odličnu ekipu, a stom konstatcijom se slaže i Mladen….

– Maksimalno smo spremni! Nismo nerealni, znamo koliko možemo, radili smo kao da smo u Premijer ligi, bili na pripremama i cilj je ekspresan povratak. Imamo ekipu za prvu mjesto. Mlada smo i ambiciozna ekipa, momci koji žele izaći na tržište BiH i koji ovaj rang tamičenja vide samo kao prilaznu stanicu za nešto više.  Imamo iskusnog, ali dobrog trenera, koji ima rezultate iza sebe. Sve su to predispozicije da ostvarimo zacrtane ciljeve, iako znamo da neće biti lako, naprotiv – nastavlja priču direktor prvoligaša iz kanjona “Tijesno”.

A, konkurenti za to prvo mjesto se već naziru…..

– Nisam puno vemena proveo u analizi protivnika.  Liga je skrećena,  10 klubova je tu, nema puno prilika za popravni. Po viđenom mislim da nam je Rudar Prijedor  najozbiljni rival, ali imena Kozare, Alfa Modriče, takođe izazivaju respekt. Sa njima igramo po tri utakmice, i u tim duelima ako pokažemo da smo bolji, u što duboko vjerujem, ne bi trebalo da bude problema u zacrtanim ciljevima. 

Paralelno sa “ganjanjem” rezultata u Krupi će raditi i na infrastrukturi.

– Da, to je jedan od prioriteta, jer svjesni smo da nam odlazak (povratak) u Premijer ligu BiH iziskuje dodatne napore. Tu mislimo na promjenu podloge, i trebali bi do sezone 2020 imati novu vještačku travu posljednje generacije, a možda i reflektore, čime bi smo zaokružili naš kompleks u potpunosti i svrstali ga u red najboljih, ne samo u banjalučkoj regiji, već i mnogo šire. 

Za kraj priče, kada smo ga pitali, ima li nešto što bi sam istakao kao važno u cjeloj priči, Mladen je kao iz topa odgovorio:

– Borac! Možda se to nekima neće svidjeti, ali mi imamo odlične odnose sa najvećim klubom Republike Srpske i svim svojim snagama i kapacitetima, mi ćemo stati uz njega. Zašto bi neko iz Krupe bio protiv Borca? U ranijem periodu bilo je dosta negativne energije između ova dva kolektiva, koja je donijela štete i jednima i drugima. Vrijeme je da okrenemo list i postavimo zdave temelje saradnje, svako sa svoje pozicije. Kako sa Borcem, tako i sa svim banjalučkim klubovima, jer bez te saradnje, nas nema nigdje – zaključio je Mladen Ilić, mladić na novom zadatku…..

Banjalučki derbi 

Već prvo kolo donosi derbi, i veoma zanimljiv duel, Krupa – Željezničar Sport team.

– Pred nama je Banajlučki derbi. Sastaju se dvije mlade ekipe. Željo isto ima iskusnog trenera, pokazali su svima nama kako treba jedan klub da funkcioniše, od namlađih kategorija do seniora. I mi imamo jedan njihov proizvod, Adonisa Bilala. Šta drugo da očekujem, naravno nego pobjedu, ali vjerujem da će svi koji budu na stadionu otići kući zadovoljni, jer pored Borc, ovo što će igrati, je najbolje što Banjaluka danas ima – jasan je Mladen Ilić.