Svaki klub u svojoj istoriji ima uspone I padove. Tako je i sa ligašem iz Milosavaca, koji je pod imenom Župa Milka bio važan faktor fudbala Republike Srpske.

Godinama su bili stabilni drugoligaši na Zapadu, pa i mnogo više od toga, jer su u nekoliko navrata bili glavni kandidati za ulazak u elitu Srpske, ali iz razno raznih razloga, ponajviše zbog činjenica da ovaj kolektiv dolazi iz male sredine ti snovi se nisu ostvarili, a bili su tako blizu. Još se pamte velike antologijske utakmice, pogotovo sa lokalnim rivalima Laktašima i trnskom Slogom, koji su privlačili I četverocifren broj posjetilaca. Ništa manji ogledi nisu bili niti sa Proleterom, Laušem, Omladincem….Jedno vrijeme sijali su I reflektori na mečevima Župe, pa je ugođaj bio potpun.

Agilna Uprava na čelu sa Dragišom Savićem važila je za gospodski klub, gdje god se dvoboj održavao. Župini fudbaleri u prepoznatljivim žutim dresovima, a kroz ovaj kolektiv prošlo je igrača I igrača, bilo ih je I tamnoputi….Svaki početak ima I svoj kraj, pa je Župa u poslednjih nekoliko godina prvo se ugasila, a onda krenula iz poslednjeg ranga takmičenja Međuopštinke lige koja pokriva Laktaše, Prnjavor I Srbac. Trenutno je Župa na petom mjestu, ali sa malim zaostatkom za vodećim, pa ko zna, možda I uslijedi povratak u jači rang, a onda sve je moguće. Za sada ide samo Župa, bez onog moćnog Milka….

I ova slika nastala početkom 21. vijeka govori o srećnijim vremenima, kada je ovaj kolektiv bio “neko i nešto”…

Na slici stoje: Dragiša Savić (predsjednik), Zoran Aničić (doktor), Slobodan Crnadak (Šef Stručnog štaba), Vedran Pušić, Siniša Vranješ, Boris Malčić, Vladimir Deket, Siniša Stojčić, Milan Marković, Dragan Zelenac, Zoran Stakić, Duško Guduraš, Zoran Pavlović, Goran Balaban (trener), Mladen Đurić (ekonom), Mladen Maričić, Slađan Koprena, Igor Golić, Ognjen Valjić, Siniša Radulović, Igor Vuković, Goran Zelenac, Zlatko Matić, Milovan Vranješ (sekretar).