Netrpeljivost između Fudbalskog kluba Kozara i prvog čovjeka FSRS Mile Kovačevića iz dana u dan je sve veća! Međutim, u fudbalskom žargonu, gradiški prvoligaš poveo je protiv “uglednog advokata” i to u gostima sa 1:0!

O čemu se zapravo radi?

Naime, u Žeravici se već nekoliko poslednjih godina organizuje memorijalni turnir “Drago Kovačević”, koji će se igrati za vikend prije početka šampionata Srpske. Pored domaćina Jedinstva, na turniru učestvuju još banjalučki Borac, Kozara i Dubrave.

Međutim, rukovodstvo Kozare, postavilo je ultimatum pred organizatore turnira, da nema žrijeba, već da će Kozara igrati sa Borcem u polufinalu, ili tako ili nikako! To se nije svidjelo Kovačeviću, dugo je vjećao, i na kraju popustio, da na turniru ima već određen žrijeb, u petak 3. avgusta sastaće se Jedinstvo – Dubrave, a u subotu dan kasnije Kozara i Borac. Meča za treće mjesto nema, a finale je u nedjelju 5. avgusta.

U Kozari ističu da im je to “idealna” generalna proba pred start sezone, ako i izgube, nije sramota od Borca, a ako pobijede, u finale će poslati rezervni sastav. Tek toliko da se zna ko je gazda u gradu…..

Kako god bilo, Kozara je pokazala zube, i povela 1:0 u okršaju koji bi mogao biti i te kako buran, ali i donijeti promjene koje su sve izvjesnije na svim nivoima…..