U prve dvije utakmice Lige za prvaka rukometaši Borca upisali su dva gostujuća poraza, a derbi sa liderom na tabeli (srijeda), Vogošćom, dočekuju u svojevrsnom medijskom mraku.

Naime, čelni ljudi nekadašnjeg šampiona Evrope i osvajača Kupa IHF nisu se potrudili da u prethodna dva kola sazovu konferenciju za štampu i u javnost iznesu trenutnu situaciju u klubu. Tako su ljubitelji rukometa ostali uskraćeni i za očekivanja u borbi za titulu od koje su se Banjalučani, po svemu sudeći, već sada oprostili. Novinarima koji prate za javnost nekada najotvoreniji klub preostalo je samo da trenere i igrače ”hvataju” na ulici ili da pogađaju kada je trening, pa da pokušaju da saznaju nešto više.

Takođe, nakon plavog kartona koji je šef stručnog štaba, Ratko Đurković, dobio na posljednjoj utakmici u Živinicama, a zbog kojeg je kažnjen suspenzijom na dva meča, nejasno je ko će uopšte protiv Vogošće, odnosno Izviđača, voditi tim sa klupe. Trebalo bi da je to Dejan Unčanin, zvanično prvi pomoćnik Đurkovića, ali je on registrovan i kao igrač i vrlo često je na parketu, pa je Borac, po svemu sudeći, spao na nivo niželigaških timova gdje je obično trener i igrač jedna te ista osoba.

Baš kao da čelnici ”velikana iz Gospodske ulice” kako je Borac godinama sa ponosom imao nadimak, misle da se ono što su uskratili novinarima i javnosti nije ni dogodilo.

Njima je lakše da u medijima traže i pronalaze krivce, da preko urednika i vlasnika tih istih medija utiču na pisanje ili, ako u tome ne uspiju, jednostrano prekidaju saradnju sa pojedinim novinskim kućama.

A za to vrijeme Borac nepovratno gubi obraz!