MARATONAC U ŠESTOJ DECENIJI: Druga mladost Tigra!


U proteklih godinu dana imao je čak 16 zvaničnih nastupa, koje je započeo prvim na Blagovijesti, 7. aprila u Gradišci, a završio na 30 kilometara dugoj stazi na Memorijalnoj trci “Vojvoda Mitar Maksimović Mando”, od Dvorova kod Bijeljine do Ugljevika.

– Između ta dva takmičenja, trčao sam tri puta u Banjaluci, zatim na deset kilometara dugim stazama ili polumaratonima u Novom Gradu, Modriči, Brčkom, Tesliću, Tuzli, Zenici, Metkoviću u Hrvatskoj i Apatinu i Kuli u Srbiji – priča nam ovaj vječiti mladić, koji je među prijateljima u svom kraju poznatiji po nadimku Tigar.

Posebno je, kaže, ponosan na pređenih 47 kilometara Ozrenskog planinarskog maratona početkom juna i učešćem na tradicionalnom, 22 kilometra dugom Ozrensko-vozućkom maršu “Stazom egzodusa”, za šta je 10. septembra od organizatora, Zavičajnog udruženja Zavidovićana iz Doboja, dobio specijalno priznanje, kao znak priznanja za učešće u svih jedanaest održanih marševa.

Miroslav je nosilac Ordena “Miloš Obilić” za najveće vojničke podvige, jer je kao borac VRS prošao gotovo sva ratišta tokom otadžbinskog rata.

– Ponosan sam na to priznanje, koje se dodjeljuje za osvjedočenu hrabrost i podvige u proteklom ratu, a u mirnodopskim vremenima za izuzetne zasluge prema državi – kaže nam svugde dobrodošao i omiljeni Tigar.

Nije Miroslav Spasić izbjegao da učestvuje ni kao dobrovoljac tokom borbi na Kosovu, a sa bajkerima je učestvovao u mnogim poratnim akcijama humanosti u Republici Srpskoj i u Srbiji.

Ipak, njegova glavna ljubav ostali su trčanje i njegovo Planinarsko društvo “Ozren – Kraljica 883”. Ne prođe nijedan vikend, ako nije na takmičenjima kao maratonac, a da nije sa svojim Boškom, Mikijem, Mićanom, Milošem, Anđelkom, Stefanom i drugim planinarima negdje na Ozrenu ili drugim planinskim vrhovima u Republici Srpskoj, BiH ili Srbiji.

Ovaj vječiti mladić, vjerovatno zbog svog dinamičnog načina života, još jedino nije uspio da zasnuje porodicu, odnosno nije se do sada ženio.

– Stazu na Dunavskom polumaratonu u Apatinu početkom oktobra sam istrčao za manje od dva sata i postigao svoj lični rekord, ali mi je takmičarski rezultat uvijek bio u drugom planu, značajniji su mi samo učešće i povod. Recimo, čast mi je bila da učestvujem u trci na početku ove godine u našoj Bočinji kod Maglaja, kao i 13. januara u Banjaluci, pod motom “Trčimo za Srpsku” – kaže Miroslav.

“Večernje novosti”

Next post SADA KARA UČI DJECU FUDBALU U KINI!

Previous post Suđenje u nižim ligama, da li je bježanje kroz kukuruz samo mit?!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: