U istoriji dugoj 54 godine generacije košarkašica Mladog Krajišnika osvojile su bezbroj trofeja i medalja, ali posljednja koju je ovaj klub dobio od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je najvažnija.

Ovo je zajednički stav svih čelnika kluba koji su organizovali proslavu povodom dobijanja Medalje zasluga za narod, koju je klub dobio za 25. rođendan Srpske. Gledajući trofeje i imena košarkašica koje su pronijele ime kluba i grada širom svijeta, odlikovanje je došlo u prave ruke.

– Mladi Krajišnik ima dugu i bogatu tradiciju. Održali smo se kao klub sa najboljim rezultatima što je vrh države prepoznao. Medalja nam mnogo znači, ali je obaveza da radimo još bolje – rekao je predsjednik kluba Željko Domazet.

“Malene” su oduvijek bile sinonim ženske košarke na ovim prostorima, bez obzira što situacija u proteklih nekoliko godina nije onakva na kakvu su navikle. S toga je jedna od najiskusnijih članova aktuelne generacije Andrea Vuković poslala najsnažniju poruku sa druženja.

– Mnogo smo čuli o blistavoj istoriji, medaljama sa evropskih i svjetskih prvenstava, Olimpijskih igara, legendama kluba, ali ispred igračica apelujem na sve koji mogu da pomognu da klub ponovo bude onaj stari – rekla je Vukovićeva.

Plaketama i priznanjima klub je zahvalio sponzorima ali i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću.

– “Malene” su zaštiti znak sporta Banjaluke. Grad finansira sportske događaje i klubove i znamo da to nije dovoljno. U fokusu nam je infrastruktura i želimo da u narednom periodu napravimo još dvije sportske dvorane. U jednu ruku, zabrinjavajuće je da prilično brzo raste broj klubova i time se u mnogome utiče na finansiranje istih, jer je sve manje novca. Finansiraćemo ono što je vrhunsko i što donosi rezultat – rekao je Radojičić.

Generalni menadžer kluba Brane Čovičković kratko je podsjetio šta je Mladi Krajišnik sve osvojio.

– Priznanje je došlo od predsjednika RS za najuspješniji i najtrofejniji sportski kolektiv u RS. U proteklih 25 godina osvojili smo 36 trofeja u seniorskoj konkurenciji. U našem klubu ponikle su mnoge osvajačice medalja sa velikih takmičenja, a posljednje u nizu su tim menadžer reprezentacije Srbije Jadranka Trkulja i košarkašica najbolje reprezentacije u Evropi i treće sa Olimpijskih igara u Riju Saša Čađo.