Mladi fudbaler banjalučkog Borca Slaviša Maksimović, novi član mrkonjićke Slobode! Riječ je o dvadesetogodišnjem fudbaleri koji je prošao juniorsku školu Borca i igra na poziciji zadnjeg veznog fudbalara. Ta pozicija u Slobodi je upražnjena odlaskom kapitena Igora Mirkovića u Kozaru. Osim Maksimovića, za tu poziciju konkuriše još nekoliko mladih fudbalera iz juniorskog pogona.

Šef stručnog štaba Čedomir Ćulum, zadovoljan je što je uprava kluba angažovala još jednog mladog fudbalera i tako pojačala konkurenciju za svako mjesto u timu.

-Opredjeljenje uparave kluba i stručnog štaba je podmlađivanje ekipe i davanje šense mladim perspektivnim fudbalerima iz našeg junorskog pogona i iz klubova iz okruženja. Ostali smo bez pet ključnih fudbalera, ali ne odustajemo od borbe za plasman u Ligu za prvaka. Šanse su realne i sa jednim dobrim rezultatom na gostovanju vjerujem da bi ostvarili cilj plasman među prvih šest ekipa. Istina je imamo težak raspored, na „Luke“ nam dolaze vodeće ekipe. Dobro se pripremamo i siguran sam da se možemo nositi sa svim ekipama iz Prve lige – optimista je Ćulum.

Optimista je i predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić, koji ističe da rukovodstvo kluba čini velike napore da obezbjedi optimalne uslove za rad i takmičenj ekipi.

-Velika iskušenja su  pred nama. Ne plašimo se izazova i vjerujem da sa mladom ekipom možemo ostvariti dobre rezulate. Vrata smo otvorili mladim i perspektivnim fudbalerima, koji u našem klubu imaju optimalne uslove za rad i napredovanje. U poslednjih nekoliko godina lansirali smo nekoliko mladih fudbalera koji sada igraju u Premijer ligi. Predrag Zekanović je već ostvario inostrani angažman, pa po tom osnovu našem klubu pripada 24 hiljade maraka. Aleksandar Kondić je u banjalučkom Borcu. Gdje je igaro i naše „dijete“ Ilja Danilović, koji će u proljećenom dijelu nositi dres Zvijezde 09 iz Etno Sela…Sve su to reference, što sve više mladih fudbalera želi da igra u našem klubu kaže Milekić.

Kada je riječe o igračkom kadru na „Luke“ su stigli: uz mlag vezistu Sinišu Maksimovića, štoper Miloš Crnamarković, Branko Peno, golmani Vladan Kovačević i Stefan Modić…Nakon polugodišnje pauze u tim se vratio i mladi talentovani napadač Branislav Bane Kokeza. Devetnaestogodišnji momak koji je u juniorskoj konkurenciji, žari i palio, rešetao mereže i bio najbolji streijelac u svojoj konkurenciji.

Slobodan Dakić