Iako je ekipa Rudar Prijedora na odmoru, koji će trajati do 5. jula, kada će šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac obaviti prozivku u klubu je radno, jer se pokušava sklopiti igrački mozaik za narednu sezonu.

Još nije sigurno ko će nositi dres Prijedorčana, ali je jasno da će u klubu nastaviti sa sa oprobanom praksom da najveći dio ekipe čine igrači iz ovog grada i regije.

– Izvjesno je da nećemo odustati od dugoročne strategije oslanjanja isključivo na momke ponikle u našoj fudbalskoj školi i regiji. Ukoliko se ukaže prilika da napadnemo Premijer ligu BiH, a za to budu potrebna kvalitetna pojačanja, napravićemo iskorak i dovesti ih za povratak u elitni rang – rekao je predsjednik Komiteta za hitna pitanja Rudar Prijedora Dalibor Majkić.

Već su obavljeni razgovori sa desetoricom igrača koji bi trebalo i dalje da čine okosnicu tima to su kapiten Nemanja Marić, Novica Petrović, Aleksandar Vojnović, Draško Lolić, Ognjen Davidović, Milan Šakić, Ognjen Jaćimović, Ervin Ćatić, Stefan Gavranović i Rastko Rokvić.

Svjesni smo da ćemo teško zadržati Lolića, koji je na pozajmicu stigao iz Krupe i sada mu je istekao ugovor. Nećemo moći uticati na to, ali ukoliko ne bude konkretnih ponuda ostaće naš član – naglasio je Majkić.

Među “rudarima” ostaje i iskusni golman Đorđe Šarac, dok Dejana Inđića očekuje odlazak na operaciju.

– Kako se ne zna koliko će trajati njegov oporavak i kada će biti spreman potražićemo još jednog čuvara mreže. Na spisku želja su naši bivši članovi Nemanja Pekija (Travnik), Demir Jakupović (Metalege) i Ranko Dekić (Kozara), koji je igrao u našim mlađim selekcijama. Računamo da ćemo seniorskoj konkurenciji priključiti nekoliko juniora, ali i kadeta – istakao je Majkić.

Srpska firma “Bela Flora” DOO iz Paraćina otpočela je sanaciju glavnog terena.

– Očekujemo da će do početka borbi za bodove “travnati tepih” biti pripremljen na visokom nivou i da će Rudar Prijedor u budućnosti bez ikakvih problema domaće utakmice igrati na svom stadionu – dodao je Majkić.

Rudar Prijedor će u narednoj sezoni imati još jednog sponzora. Potpisan je ugovor sa preduzećem “Optima grupa” DOO Banjaluka, koju je osnovala ruska državna kompanija “Zarubežnjeft”. Ona, između ostalog, planira i upravlja razvojem naftne industrije Rafinerija nafte u Brodu i ulja u Modriči i širenjem maloprodaje benzinskih stanica “Nestro Petrola”.

“Glas Srpske”